BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.381,67
HABER /  GÜNCEL

Yıldırım sesini yükseltince uyarıldı

Ergenekon sanığı Osman Yıldırım bir diğer sanık Kemal Kerinçsiz'in sorularını yanıtlarken sesini yükseltince ikaz aldı.

Abone ol

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırı davasıyla birleştirilen birinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, davanın tutuklu sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in sorularını cevaplandırırken sesini yükseltmesi üzerine mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün tarafından sakin olması konusunda uyarıldı.


Yıldırım, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık avukat Kemal Kerinçsiz'in sorularını yanıtlamaya devam etti.

Kerinçsiz'in ''Savunmanızda 'Bir holdinge yönelik bir suç işledim. Kimse de fark etmedi. Holdinge 2 bomba attım, patlamadı. Adamıma aldırdım. Pimini taktım, Tekin Irşi'ye verdim' dediniz. Bu 2 bombayı hangi holdinge attınız?'' şeklindeki sorusuna böyle bir şeyin olmadığı yanıtını verdi.

Kerinçsiz'in, bombaları holdinge hangi tarihte attığını sorması üzerine de Yıldırım, ''İşitmeyle ilgili bir probleminiz mi var? Varsa kulaklık talep edin'' dedi.

Kemal Kerinçsiz'in, ''Öyleyse yedi duruşma boyunca söylediklerinizi yalanlıyorsunuz yani, doğru mu?'' demesi üzerine Yıldırım, ''Evet'' diye konuştu.

Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine atılan bombalarla ilgili bir soru üzerine de iki tane attırdığını söyleyerek sesini yükseltti.

Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, Yıldırım'ı ''Bağırmak yok, sakin ol'' diyerek uyardı.

Kerinçsiz'in, ''Gizli tanık 9''un savcılık ifadesinde Ankara'ya giderken araçta iki tane ''Glock'' marka silah gördüğünü söylediğini hatırlatarak, kendisinin kaç tane gördüğünü sordu. Yıldırım da bir tane silah gördüğünü ifade etti.

Yıldırım, Kerinçsiz'in, ''13 Kasım 2009'daki savunmanızda 'Bu bombaları Veli Küçük'ten almadım' dediniz. Ankara'da emniyetteki ifadenizde Küçük'le eylemler öncesi yaptığınız görüşmede iki adet bomba verdiğini, Alparslan Arslan'ın da bir tane bomba aldığını söylemişsiniz. Hangisi doğru?'' şeklindeki sorusu üzerine daha önce cevap verdiğini söyledi.

Kerinçsiz'in, ''Savcı size bu ifadede herhangi bir baskı uyguladı mı?'' diye sorduğu Yıldırım, ''Kesinlikle hayır'' karşılığını verdi.

Kemal Kerinçsiz'in, ''İfadeleriniz doğru mu?'' sorusunu yönelttiği Yıldırım, ''Muzaffer Tekin ile Veli Küçük fark etmez diye söylemişimdir. Orada bir karışıklık var'' dedi.

Duruşma, tutuklu sanıkların Yıldırım'a sorularını yöneltmesiyle sürüyor.