BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

10 liraya masa satılıyor!

Çamaşır ve bulaşık makinalarının defolu üst kapaklarından yapılan masalar, tanesi 10 liraya satılıyor

Abone ol

Kayseri'de çelik eşya üretimi yapan 3 firma, Arçelik, Beko ve Vestel marka çamaşır ve bulaşık makinalarının defolu üst kapaklarını kullanarak açılır kapanır türden küçük masa üretmeye başladı.

Üst tablaları sağlam ve dayanıklı olan masalar, hafif, sağlam ve ucuz olmaları nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Masa üretimi yapan Yılmaz Akbalık, küçük çizik nedeniyle defoya ayrılan çamaşır ve bulaşık makinalarının üst kapaklarını tanesi 2 liraya satın aldıklarını, profil boru kullanarak ürettikleri ayaklara da bu kapakları monte ettiklerini anlattı.

Masaların ucuz ve sağlam olması nedeniyle bir çok ilde alıcı bulduğunu kaydeden Yılmaz Akbalık, şunları söyledi:

''Defolu çamaşır ve bulaşık makinası kapaklarını masa tablası olarak değerlendiriyoruz. Böylece hurdaya ayrılan makina kapaklarını ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Müşterilerimiz sattığımız masaların çamaşır makinası veya bulaşık makinası kapağı olduğunu ilk anda farkedemiyor bile. Satın alanlar daha sonra yeniden gelip eş ve dostları için de masa satın alıyorlar.''

Masa üreticilerinden Nuh Mehmet Soykatırcı da beyaz ve metalik renklerde olan makina kapaklarından ürettikleri masaların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Soykatırcı ''Küçük boydaki masalarımız çocukların ders çalışma masası olarak da kullanılıyor. Otomobillerin bagajlarına sığabilen küçük masaları piknikçiler ve yazlıkçılar da tercih ediyor. Üstü plastik olan, alt tabanında da ince sunta bulunan masalarımız benzerlerine göre hem daha sağlam, hem daha ucuz'' dedi.

Çamaşır ve bulaşık makinalarının üst kapaklarından yapılan, açılır kapanır masalar, tanesi 10 liraya satılıyor.