BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

Tetikçiden iki kişiye mesaj

Danıştay saldırganı Alparslan Arslan'ın olay günü cepten iki kişiye mesaj çektiği belirlendi.

Abone ol

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, Danıştay saldırısının tetikçisi tutuklu sanık avukat Alparslan Arslan ile diğer tutuklu sanıklar avukat Süleyman Esen, Osman Yıldırım, İsmail Sağır, Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, Aykut Metin Şükre, sanık avukatları, müdahil Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay avukatları, saldırıda yaralanan üye Ayfer Özdemir ve bazı Danıştay üyeleri katıldı.

Duruşmada Mahkeme Bakanı Orhan Karadeniz, sanık Ayhan Parlak'ın avukatı Osman Oğuzhan'ın dinlenilmesini istediği Arslan'ın ortağı avukat Burhan Gül ile dosyalarını takip ettiği avukat Turgay Özdoğan için İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat yazısına cevabın gelmediğini bildirdi. Başkan Karadeniz, Arslan'ın saldırının yapıldığı 17 Mayıs 2006 saat 00.25'te 'inşallah alırız' diye mesaj çektiği internet kafe sahipleri Hilal ve Devrim Demirel'in yakalandığını, Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alındığını ve haklarındaki soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Mahkeme Başkanı Karadeniz, Arslan'ın ortağı avukat Burhan Gül ile dosyalarını takip ettiği avukat Turgay Özdoğan'ın dinlenilmesi için İstanbul Ağır ciza Mahkemesi'ne yazılan talimat yazısının beklenmesine ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini bildirerek duruşmayı erteledi.