BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Tescilsiz köfteye hapis!

İnegöl Köfte'de tescillendi. Tescilsiz İnegöl satanlara hapis cezası bile verilebilecek!

Abone ol

Bursa'nın İnegöl ilçesinin sembolü haline gelen ''İnegöl köftesi'' artık ilçenin tescilli ürünü oldu. 

Alınan bilgiye göre, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın (İTSO), Türkiye genelinde tanınan ve Türk halkının damak zevkine hitap eden ''İnegöl köftesi'' için, Destek Patent A.Ş. aracılığıyla yaptığı ''Coğrafi İşaret Tescili'' müracaatı sonuçlandı. Destek Patent A.Ş. yetkilileri, ''İnegöl köftesi''nin, ''Mahreç İşareti'' olarak 4 Mart tarihinde koruma altına alındığı bildirdiler. Balkanlar'dan göç eden Türkler tarafından getirildiğine inanılan
ve sahip olduğu baharat zenginliğiyle ayrı bir lezzete sahip olan ''İnegöl köftesi''ni artık her restoran ya da lokantanın müşterilerine ikram edemeyeceğini kaydeden yetkililer, Türk Patent Enstitüsü'nce (TPE) belirlenen standartlara uyacaklarını taahhüt eden işletme sahiplerinin edindikleri izin sertifikalarından sonra, koruma altında olan bu köfteyi müşterilerine sunabileceklerini söylediler.

Yetkililer, TPE'nin belirlediği standartların dışında ''İnegöl köftesi'' satan işletmeler hakkında ise 2-5 yıl arasında hapis cezasının da aralarında bulunduğu çeşitli yaptırımların gündeme geleceğini belirttiler. İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl da ''İnegöl köftesi''nin, gelecekte ''fast food'' olarak nitelendirilen besinlerin arasına karışarak bölge lezzeti olmaktan çıkmaması için önlem amaçlı tescil işlemini gerçekleştirdiklerini dile getirdi.