BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Tuzla Belediyesinden seminer

Tuzla Belediyesi Bilgievi ve Gençlik Kulübü, sıkça gündeme gelen “medeniyet” kavramı konu edindi.

Abone ol

Tuzla Belediyesi Bilgievi ve Gençlik Kulübü, kültürel etkinlikler kapsamında aylık olarak düzenleyeceği seminerlerin ilkinde, son yıllarda sıkça gündeme gelen “medeniyet” kavramı konu edindi. Tuzla Belediyesi Bilgi Evi ve Gençlik Kulübünün aylık seminerleri kapsamında düzenlenen seminere, İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan Fazlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Pazar günü saat 15:00’te Tuzla İBB İG Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve “Medeniyetimiz ve biz” başlığını taşıyan seminere Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Tuzla Emniyet Müdürü Ömer Demirtaş, Belediye yetkilileri ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu çok sayıda dinleyici katıldı. Medeniyetimizle bağlarımızın kopartıldığını, adeta kör ve sağır bırakıldığımızı vurgulayan Doç. Dr. İhsan Fazlıoğlu, kesilen irtibatın yeniden kurulması için ‘Medeniyetimizle’ ‘Biz’ arasında varolan psikolojik, siyasi, tarihi, kültürel bütün engellerin kaldırılması ve medeniyetimizle doğrudan doğruya yüzleşmemiz gerektiğini söyledi.

Bu günkü nesillerin Türk-İslam medeniyetine ait temel metinleri bile okuyamadığını hatırlatan Fazlıoğlu, kendi topraklarımızda bile batılı düşünürler kadar İbn Sina, Farabi, Ali Kuşçu gibi Türk-İslam medeniyetinin yetiştirdiği bilim adamlarının tanınmadığını söyledi.
Medeniyetimiz ve Biz seminerinin ardından program film gösterimi ile sona erdi.