BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Avcılarda sözleşme sevinci

Avcılar Belediye Başkanlığı ile Tüm-Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Avcılar Belediye Başkanlığı ile Tüm-Bel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, belediyede çalışan memurlara yüzde 80 oranında zam yapılmış oldu.

Hükümet 2006 yılı için memura yüzde 5 zam verirken, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, Belediyede çalışan tüm memurlara önceki gün düzenlenen bir törenle Tüm-Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara ile toplu iş sözleşmesini imzalayarak maaşlarına yüzde 80 zam yapmış oldu.
Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin başta memur ve işçiyi etkilediğini belirten Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, “Amacımız belediye memurunu ekonomik sıkıntıya ezdirmemektir” dedi.
2006 yılının başından geçerli olacak sözleşme sayesinde, maaşlarının yoksulluk sınırının altında olmasına rağmen memurun biraz daha rahat nefes alabileceğini belirten Değirmenci, imkanlarının ölçüsünde memur ve işçiyi enflasyondan koruduklarını ifade etti. Değirmenci, “ imzalanan toplu iş sözleşmesiyle memurların sosyal ve ekonomik hakları korunup daha da geliştirilmiş oldu. Memurlarımız geleceğe her zaman güvenle bakarak iş gücü verimini daha da artıracaktır” dedi.
Kamu çalışanlarının bütün sendikal hakları bütün evrensel belgelerde yer almaktadır. Kamu çalışanlarının sendikal haklarına yer veren Türkiye’nin imzaladığı sözleşmeler, uluslar arası belgeler ‘Toplu Pazarlık’ hakkını tüm kamu çalışanları açısından bir hak olarak tanımıştır.
sözleşme neler getiriyor?

-Üyelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel düzeylerini yükseltmeyi;
-Demokratik, hukuksal, sosyal hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmeye;
-Çalışma yaşamında ve toplumsal yaşamda karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik hakların alınması doğrultusunda mücadele etmeyi
-Sendikal örgütlülükler sayesinde çalışanların işsiz kalma korkusu olmadan geleceğe güvenle bakmalarını sağlayacak iyi niyet ve güvenle, taraflar arasında doğabilecek farklılıkları görüşmeler yoluyla çözmeyi
-İşveren ile sendika; yönetimin demokratik bir işlerliğe kavuşabilmesi doğrultusunda öncelikle kamu çıkarını korumak için çaba göstermeyi amaçlamaktadır.

Bir yıl süreli olan bu Toplu İş Sözleşmesi, 31.12.2006 tarihinde sona erecek.
Yeni sözleşme görüşmelerine en erken eski sözleşmenin bitim tarihinden 30 gün önce yeniden başlanacak.Yeni sözleşme imzalanıncaya kadar, eski sözleşme hükümleri geçerli olacak.