BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Teröristler için 'Biz de sizi seviyoruz' kampanyası

Yazar Hilal Kaplan, Çağlayan Adliyesi'nde öldürülen iki DHKP-C'li teröristle ilgili medyanın bakış açısını eleştirdi.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden 2 DHKP-C'li terörist için twitter'da başlatılan 'Biz de sizi seviyoruz' etiketinin Türkiye'de 2. sıraya kadar yükseldiğini yazdı.

Kaplan, Aydın Doğan medyasını DHKP-C'li teröristleri sempatik göstermekle suçladı. Bugünkü yazısında Çağlayan olayını kaleme alan Kaplan'a göre, öldürülen teröristlere sosyal medyadaki bu destek şaşırtıcı değil.

"MASKENİN KARA DEĞİL DE KIZIL OLMASI NELERE KADİR GÖRÜYORSUNUZ"

Medyanın bir bölümünün eskiden beri sol teröre hep göz yumduğunu hatırlatan Kaplan, bu kesimin DHKP-C'lilere 'iyi çocuk' muamelesi yaptığını yazdı. Çağlayan olayı sonrası gazetecilerin açıklamalarını ve yayınları sorgulayan yazar, yazısını böyle tamamladı:

"Daha savcı Kiraz'ın başına silah dayalı görüntülerinin şoku ve endişesi yaşanırken, iktidara ve topluma teröristler adına parmak sallayıp, bir de ahlâk öğretmeye kalkmak... Üstelik terör değil 'eylem' demeyi tercih ediş, savcının akıbeti belli değilken onun hayatını 'nasıl biterse bitsin' parantezine almadaki soğukluk ve mesafe... IŞİD tabanındaki sempatizanlarda olan soğukkanlılığın bir benzeri âdeta. Maskenin kara değil de kızıl olması nelere kâdir, görüyorsunuz.

Her ay birkaç defa Ak Parti zihniyetinin ülkeyi IŞİD'ciliğe taşıdığını saçmalayan köşe yazıları ve haber yayınlamaktan bıkmayanlar, önce bir aynaya baksınlar. Şehidimizden 'O savcı' diye bahseden haber başlıklarını, onun rehine görüntülerini çarşaf çarşaf manşete taşıyıp, öldürülen kadın teröristin yüzünü buzlayarak vermelerini, vs. de unutmayacağız.

Şunu da unutmayacağız: F-Tipi cezaevlerini protesto için ölüm orucuna giren DHKP-C'lilere yönelik, 32 kişinin ölümüne yol açan operasyonu nasıl ki Hürriyet, "Devlet girdi" diye zalim bir manşetle karşıladıysa; 15 yıl sonra bugünkü başta Hürriyet olmak üzere Doğan Medyası'nın DHKP-C'ye yönelik sempatizan yaklaşımı da hesaplanmış bir karardır."