BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,57
ALTIN 2.501,25
HABER /  GÜNCEL

Cem Yılmaz'dan valinin terslediği öğretmen için tweet

Cem Yılmaz, Yalova Valisi'nin kıyafetlerini beğenmediği gerekçesiyle azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz'ün kendisi için düzenlenen saygı yürüyüşünde kalp krizi geçirerek hayatını yitirmesi üzerine öyle bir tweet attı ki...

Abone ol

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun geçtiğimiz hafta, Termal Fen Lisesi’nde, dersanede kıyafetlerini beğenmediği için azarlayarak sınıftan kovduğu iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz, kendisi için dün akşam düzenlenen ’Saygı Yürüyüşü’eylemi sırasında kalp krizi geçirdi. Cem Yılmaz Öğretmenin vefatı üzerine Vali Cebiroğlu'nu Twitter'dan tepki yağmuruna tuttu.

AMBULANSTA 2 KEZ DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Eylem sırasında rahatsızlanan, TÜBİTAK ödüllü öğretmen Halil Serkan Öz, hastaneye kaldırıldı fakat kalp krizi geçirdiği anlaşılmasının ardından ambulansla Bursa’ya sevk edildi. Yolculuk srasında ambulansta iki kez duran kalbi çalıştırıldığı belirtilen öğretmen Öz, hastaneye yetiştirilemeyerek yaşamını yitirdi.

ogretmen-serkan-oz.jpg

CEM YILMAZ ÖĞRETMEN'E SAHİP ÇIKTI, VALİ'Yİ YERDEN YERE VURDU

Cem Yılmaz, Twitter'da kıyafetlerini beğenmediği için öğretmeni azarladığı iddia edilen Yalova Valisi'ne verdi veriştirdi.

Cem Yılmaz, Vali'yi hesef alan sözlerinde, ''Mevki ile adam ezmek,kalbini ölesiye kırmak.Yazık oldu gitti öğretmencik.Daha buyuk mevkilere gelesin Vali bey'' dedi.

İşte Cem Yılmaz'ın o tweetleri:

 ekran-resmi-2015-04-04-10.45.31.png

ekran-resmi-2015-04-04-10.45.42.20150404105109.png



SENDİKALARDAN VALİ'YE TEPKİ


Vali Cebiroğlu'nun Öğretmen Öz'ü azarlayıp sınıftan kovduğu iddiası, sendikacıların tepkisine neden oldu. Yalova’da bulunan bazı sendikalar, düzenledikleri ’Öğretmene Saygı Yürüyüşü’ ile Vali Cebiroğlu’nu protesto ettiler.

Dün akşam Gazipaşa Caddesi’nde toplanan, Eğitim-Sen, Türk Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen ile Eğitim-İş Sendikalarının Yalova Şubesi üyeleri, "Öğretmene Saygı Yürüyüşü" adını verdikleri eylem yaptılar. "Sendikal hakkımız engellenemez", "Tek tip öğretmen olmayacağız" sloganları atarak yürüyen kalabalık, Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

ÖĞRETMENLER DE VALİ'YE TEPKİLİ

Saygın Termal Fen Lisesi Öğretmenlerinden Özgür Girişen, Öğretmen Öz için düzenlenen 'Saygı Yürüyüşü'nde "Geçtiğimiz hafta Yalova Termal Fen Lisesi’nde bir öğretmen ve okul idarecisine sınıf içerisinde, öğrencilerin karşısında hakaret edilmiştir. Mülki amir olarak valinin kurumları ziyaret etmesi son derece doğaldır. Ancak, ziyaretlerdeki nezaket sınırlarını aşan baskıcı davranışları ve üslubu kabul edilebilir değildir. Ayrıca Valinin kılık kıyafet yönetmeliğiyle ilgili alınan sendikal kararın engellenmesine yönelik açıklamalarda bulunulması da, Anayasal bir suç olarak değerlendirilmektedir. Yaşanan bu olayla ilgili kamuoyunda ve eğitim çalışanlarında oluşan olumsuz algının bir an önce giderilmesi ve bir daha yaşanmaması için tüm eğitim çalışanları olarak bir aradayız" diyerek Yalova Valisi'ni eleştirdi.