BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  GÜNCEL

Savcı Mehmet Kiraz için şok rapor!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın vücudunda toplam 10 kurşun tespit edildiği öne sürüldü. Hastane raporuna göre, teröristlerin savcıyı kalkan olarak kullandığı anlaşılıyor.

Abone ol

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüyle sonuçlanan rehine kriziyle ilgili yeni iddialar ortaya atıldı. Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Florence Nightingale Hastanesi’nin raporunda, Savcı Kiraz’ın vücuduna 5 değil 10 kurşun isabet ettiği öne sürüldü. Hastaneye geldiğinde hayatî fonksiyonu bulunmayan Kiraz’ın önünde ve arkada kurşun yarası belirlendi.

Hastanenin adlî raporuna göre, savcı Kiraz'a isabet ettiği ileri sürülen kurşun yaralarından 3’ü baş, 6’sı göğüs, 1’i bacak bölgesinde. Mermi yaralarının fazlalığı, hedef gözetilmeksizin ateş edildiğini gösteriyor. Rapordaki ‘sağ omuz ön yüzde 1, sağ omuz arka yüzde 2 kurşun girişi tespit edilmiştir’ ifadesi dikkat çekici. Bu, hem önden hem arkadan ateş edildiğini gösteriyor.

Raporda ayrıca, 20.56’da hastaneye getirilen Kiraz’ın bilincinin kapalı olduğu, solunum ve kalbinin durduğu belirtiliyor.

TERÖRİSTLER SAVCI KALKAN OLARAK KULLANDI

Raporda özellikle göğüs bölgesindeki yaralanmalar dikkat çekiyor. Buna göre savcı, sol diyafram bölgesi ve kalbin üstünden vurulmuş. Raporda ayrıca ‘sağ omuz ön yüzünde 1, sağ omuz arka yüzde 2 kurşun girişi tespit edilmiştir’ kısmı önemli bir detay olarak öne çıkıyor. Rapora göre Savcı Kiraz, çatışma sırasında, vücudunun aynı bölgesinden, hem karşıdan hem de arkadan kurşun yarası almış. Bu tespit ve savcının kafa bölgesi dışında, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı kurşunlar, teröristlerce kalkan olarak kullanıldığı iddialarını güçlendiriyor. Kafadaki yaralara dair ‘sol parlatel ve sol masloit giriş çıkış’ ifadeleri yer alıyor. Bitişik atışla ilgili bir tespit bu raporlarda yok.

2 sayfalık adli raporda ameliyata alınana kadar Savcı Mehmet Selim Kiraz’a kalp ve solunum desteğinin devam ettirildiği, ancak tüm müdahalelere rağmen canlandırma emaresi göstermediği kaydedildi. Bütün hayati fonksiyonların durduğunu gösteren raporda muayene saati olarak 20.56 ibaresi not düşüldü. Bu saat operasyonun başlatıldığı 20.27’den yaklaşık 29 dakika sonrasını işaret ediyor.

ekran-resmi-2015-04-04-10.01.32.png

ekran-resmi-2015-04-04-10.01.18.png