BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.494,06
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Terör örgütü YPG elebaşı Mazlum Kobani 'bize umut veriyorlar' diyerek CHP'yi Suriye'ye davet etti

Suriye tezkeresine HDP ile birlikte 'hayır' diyen CHP'nin tezkere kararını değerlendiren PKK'nın Suriye kolu YPG/PKK'nın elebaşı Ferhat Abdi Şahin, CHP'nin durumunu 'umut verici' olarak tanımladı, CHP'li heyeti Suriye'de ağırlamak istediğini söyledi.

Abone ol

CHP'nin Suriye tezkeresine hayır oyu vermesi terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG tarafından memnuniyetle karşılandı.

Terör örgütü elebaşılarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin de, Amberin Zaman'a konu hakkında röportaj verdi.

"İyi bir sinyal ve önemli bir adım"

Uluslararası güçlerin Suriye'ye yönelik bir operasyona karşı durmasının CHP'yi Suriye tezkeresine "hayır" deme konusunda cesaretlendirdiğini belirten Kobani, her halükarda bunun iyi bir sinyal ve önemli bir adım olduğunu belirterek, "CHP böyle bir şey yapıyorsa bu da Türkiye içerisindeki dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Bu da umut verici." şeklinde konuştu.

Terörist Kobani, "CHP'den bir heyet davet etmek ister misiniz buraya?" sorusuna da "Olabilir. Bence olumlu da olabilir." yanıtını verdi.

"Erdoğan iktidarı değişirse katkısı olur"

Kobani, tezkere ile ilgili konuşmasını sürdürerek "Suriye halkları, yönetimi ve uluslararası güçler bir mutabakata varırsa Türkiye çekilmek zorunda kalır. Türkiye'de Erdoğan iktidarı değişirse eğer bunun da mutlak katkısı olur." ifadelerini de kullandı.

"ABD bize söz verdi" demişti

YPG liderlerinden "Mazlum Abdi" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, The Times gazetesine yaptığı açıklamada, "Dürüst olmak gerekirse ABD'nin Afganistan'dan çekilmesinden sonra insanlar korktu. Aynı durumla karşılaşacaklarından korktular" ifadelerini kullandı.

Biden yönetiminin buna hızlı yanıt verdiğini ve elçiler gönderdiğini belirten Şahin, "Buranın Afganistan olmadığı konusunda bize güvence verdiler. Politikanın tamamen farklı olduğunu söylediler" dedi.

Ferhat Abdi Şahin kimdir? 

Barış Pınarı Harekatı ile köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Mazlum Kobani kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin'in ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğü ortaya çıkmıştı. Şahin Cilo daha önce de Birleşmiş Milletler ile masaya oturmuş, bir anlaşma imzalamıştı. Trump'ın generel dediği Mazlum Şahin (Ferhat Abdi Şahin) terör örgütü PKK'nın üst düzey sözde isimlerinden biri.

1967 yılında Afrin’de doğan Şahin Cilo terör elebaşısı Abdullah Öcalan’a yakınlığıyla biliniyor. Ferhat Şahin 1990 yılında terör örgütü PKK’ya katılarak Abdullah Öcalan’ın Suriye’deki karargahında idari işlerde görev aldı.

O günden bu güne pek çok bölücü faliyette aktif rol alan bölücü Şahin Cilo, adını Suriye Demokratik Güçler (SDG) olarak. Değiştiren YPG’nin silahlı kanat sorumluluğunu yürütürüyor. Hain Şahin Cilo, TAK’ın da eski sözde sorumlusu. Terör örgütü PKK’nın Hakkari’nin kırsalında düzenlediği çok sayıda kanlı saldırının da baş faili. Terörist Şahin Cilo, 28 Ekim 2015’den beri İçişleri Bakanlığının yayınlanan en çok aranan teröristler listesinin kırmızı kategorisinde dokuzuncu sırasında yer alıyor. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Konya'daki bu eczane çok başka içeri giren çıkmak istemiyor
Foto Galeri Konya'daki bu eczane çok başka içeri giren çıkmak istemiyor Galeriye Gözat