BIST 10.989
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Terimin sekreteri dolandırıcı mı?

Hamit ve Halil Altıntop'un 1 trilyonları bankadan yok oldu. İddiaların ortasındaki kadın ise Terim'in sekreri olarak görev yapmış...

Abone ol

Milli Futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin banka hesaplarındaki 1 milyon YTL'yi boşaltmakla suçlanan kadın Fatih Terim'in eski sekreteri çıktı. Aylin A. ise iddiaları şiddetle reddediyor.

Mevduat hesapları boşaltılan milli futbolcular Hamit ve Halil Altıntop kardeşler olayı farklı bir boyut kazandı. Hamit Altıntop, şifresini bile bilmediği hesabını, kendisine muhtaç bir aileye yardım bahanesiyle yaklaşan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'nda çalışan Aylin A. isimli kadının boşalttığını iddia etti.

BALLI SEKRETERİN DE KANKASI
Bayern Münih'te oynayan Hamit Altıntop ile Schalke 04'te top koşturan Halil Altıntop'un Milli Takım'dan aldıkları primlerini yatırdıkları banka hesaplarını boşaltılmakla suçlanan Aylin A'nın Futbol Federasyonu eski Başkanı Haluk Ulusoy'un görevden ayrılmadan önce 'ballı sözleşme' yaptığı sekreteri Semra Özel'in yakın arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

Savcılığa başvurarak futbolculardan şikâyetçi olan Aylin A. ise iddiaları şiddetle reddediyor. Aylin A., delil olarak gösterdiği SMS kayıtları ile Hamit Altıntop'un bir kadına kaptırdığı parayı, "Hesabımız boşaltılmış" diyerek bankadan almaya çalıştığını ileri sürüyor.

AYLİN A. FATİH TERİM'İN SEKRETERİYDİ

İmparator lakabı ile bilinen Türk Milli Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in 1993 yılında Milli Takımlar Teknik Direktörlüğü'ne getirilmesi ile birlikte Aylin A. da Terim'in asistanı olarak federasyonda göreve başladı.

Terim'in Galatasaray Teknik Direktörlüğü'nü üstlenerek 1996 yılında Milli Takımların başından ayrılmasından sonra Aylin A. Mili Takım'daki görevini sürdürdü.

TERİM'DEN SONRA DA GÖREVİNİ SÜRDÜRDÜ

Terim'den sonra Şenol Güneş ve Ersun Yanal'ın da asistanı olarak görev yapan Aylin A'nın bu süre içerisinde Milli Takım'dan bazı oyuncular ile kurduğu ilişkileri kamp ve maçların dışında da sürdürdüğü, zaman zaman futbolcular için 'Mavi Tur'lar düzenlediği iddia edildi.

1993-96 yılları arasında Milli Takım Teknik Direktörü olduğu sırada Aylin A. asistanı olarak işe başlatan Terim'in, 2005'te ikinci kez göreve gelmesinden sonra ise asistanı ile yollarını ayırdığı belirlendi.

TERİM İSTEDİ, İŞİNE SON VERİLDİ

Terim'in Aylin A.'nın futbolculara yönelik bazı organizasyonların içinde yer aldığı bilgisine ulaştıktan sonra bu durumu federasyona bildirirek, asistanının işine son verilmesini talep ettiği, Federasyon'un da Terim'in talebi doğrultusunda işlem yaptığı belirlendi.

Futbol Federasyonu'ndan ayrıldıktan sonra, futbol camiası ile ilişkisini sürdüren Aylin A'nın Milli Takım'dan bazı oyuncuların tatil organinazasyonu da yaptığı, bazı futbolculara 'Mavi Tur'lar düzenlediği belirlendi. Hamit ve Halil Altıntop geçen yıl Türkiye'deki tatillerinde Mavi Tur'a çıkmıştı.

ERSUN YANAL'I DA TEHDİT ETMİŞTİ

İddiaların odağındaki Aylin A. daha önce bir televizyon kanalının haber müdürünü tehdit etmekle gündeme gelmiş. 2004 yılında yaşanan olayda Ersun Yanal'ın sekreterliğini yapan Aylin A.'nın, Yanal'ın yayınlanmasını istemediği bir haberi yayımlamak istemesi üzerine dönemin Star TV spor müdürüne, "O zaman seke seke yürümek zorunda kalırsın!" dediği iddia edilmişti. Davalık olan bu konunun geçtiğimiz yıl karşılıklı anlaşma ile sonuçlandığı öğrenildi.

MİLLENNİUM BANK: İŞLEMLER HATASIZ

Millennium Bank A.Ş ise Hamit ve Halil Altıntop'un banka hesaplarının boşaltıldığı iddiasıyla ilgili yapılan inceleme sonucunda, olayın bankanın işleyişi, organizasyonu ve kontrol mekanizması ile ilgili olmadığının, bankanın ve banka çalışanlarının olayda hiç bir kusurunun bulunmadığının tespit edildiğini açıkladı.
Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı ve Genel Müdür Müjdat Ulutekin yaptığı yazılı açıklamada konuyla ilgili gerekli denetim incelemesinin yapıldığı, porsonel yönünden herhangi bir hatanın tespit edilmediği kaydedildi.

Kaynak: Yeni Şafak / Zaman