BIST 10.604
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.489,79
HABER /  POLİTİKA

Askerin dağdan indirme planı

Dağa çıkan gençleri indirmek için kapsamlı bir çalışma başlatıldı. TSK'nın da bir planı var.

Abone ol

Hükümet ve asker teröristleri dağdan indirmek için kapsamlı bir planı devreye soktu. T Askerler ailelerle görüşerek çocuklarını dağdan indirmeye ikna etmelerini istiyor.

Onlarla bire bir konuşuyor irtibatı hiç kesmiyor. Bu girişim sonuç verdiği ve dağdan inenlerin sayısında bir artış gözlendi. İşte bu gelişmeyi Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ duyurdu.

Milliyet'ten Fikret Bila'ya konuşan Başbuğ'un bir sözü dikkat çekici: "Anne ve babaların duyduğu üzüntüyü de anlıyoruz"

Bu cümle askerin güneydoğuya bakışını göstermesi açısından önemli. Sorunun çözümüne yönelik önemli bir işaret. Diyalog ve onları anlama adına etkili bir ifade. Peki Başbuğ ailelere neler diyor?

“Katılımın ana nedenleri, örgütün yaptığı propaganda faaliyetleriyle bazı kişileri kandırması ve yine bu kişilerin işsiz olmalarını istismar etmesi ve örgüte katılmaları için onları zorlamasıdır. Örgütün eline özellikle bu şekilde düşenlerin anne ve babalarının duyduğu üzüntüyü de anlıyoruz. Elbette katılımın diğer nedenleri de vardır. Örgüte katılımların engellenmesi ve kontrol altına alınması gerçekleştirilirken, aynı zamanda dağdaki teröristlerin örgütten ayrılması üzerinde de önemle durulmalıdır.”