BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.507,30
HABER /  SPOR

Bu da göklerin Formula 1i

Göklerin Formula'1'i olarak nitelendirilen Roket Yarış Ligi, 1 Ağustos'ta ABD'de başlayacak.

Abone ol

Göklerin Formula-1'i olarak adlandırılan Roket Yarış Ligi, 1 Ağustos'ta ABD'nin Wisconsin eyaletinin Oshkosh kentinde düzenlenecek havacılık fuarında başlayacak.

Bilim kurgu filmlerini andıran yarışta, roket motorlu özel tasarlanmış uçaklar saatte en az 600 km hızla 90 dakika mücadele edecek. 3 boyutlu görüşe sahip başlıklar giyecek pilotların navigasyon panelleri de, izledikleri sanal yarış pistini görsel hale getirecek.

SEYİRCİLER DOYUMSUZ BİR YARIŞ İZLEYECEK

Yerdeki ve televizyon başındaki seyirciler, uzağa ve uçakların üzerine monte edilen kameralarla doyumsuz bir yarış izleyecek.

Roket Yarış Ligi CEO'su Granger Whitelaw, şimdilik deneme aşamasında olacak yarışların 2010'da resmi yarış sezonu haline gelmesini umduklarını belirterek, yarışlara katılacak 10 pilotun 1,5 saat mücadele edeceğini söyledi.

TÜM UÇAKLAR AYNI FABRİKADAN

Yarışlara katılacak tüm uçakların, merkezi Florida'da bulunan Velocity Aircraft firması tarafından üretileceğini belirten Whitelaw, "Eğer kendi yarış liginizde Ferrari ile yarışacaksanız, bu neden kendi Ferrari'miz olmasın" dedi.

Whitelaw, yarışların televizyon için harika olacağını ve iki televizyon kanalıyla şimdiden anlaşma imzalandığını belirterek, "Çok hızlı, çok heyecanlı olacak. Sürekli rekabet izleyeceğiz" diye konuştu.

FAA HENÜZ ONAYLAMADI

Roket Yarış Ligi, ayrıca eylülde Reno'da düzenlenecek ABD Ulusal Hava Yarışları ve kasımda düzenlenecek Ulusal Havacılık Fuarı ve 2008 X Prize Kupasında gösteri yarışları düzenlemeyi de planlıyor.

Yarış Ligi yetkilileri, Federal Havacılık İdaresi (FAA) henüz roket yarışları için yeşil ışık yakmasa da yakında onayın alınacağını umuyor.