BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.425,07
HABER /  DÜNYA

Terazi ağırlığıyla hırsızlık güvenlik kamerasında

Adana’da 2 kiloluk terazi ağırlığıyla kuyumcunun camını kırıp hırsızlık yapmak isteyen iki zanlının soygun girişimi güvenlik kamerası tarafı...

Abone ol

Adana’da 2 kiloluk terazi ağırlığıyla kuyumcunun camını kırıp hırsızlık yapmak isteyen iki zanlının soygun girişimi güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Edinilen bilgiye göre olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Gürselpaşa Mahallesi’nde 22 Ağustos 2013 günü Fırat Kuyumculuk’ta meydana geldi. İddiaya göre kuyumcuya gelen mobiletli iki kişiden biri mobiletten inerek kuyumcunun camına elindeki 2 kiloluk terazi ağırlığı ile vurarak altınları almak istedi. Ancak camları filmli olduğu için camda sadece kilonun geldiği yerde kırık oluştu. Bu nedenle hırsız altınları alamadan mobilete binip kaçmaya başladı. Bu anlar ise kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Kuyumcu Nazım Çetinkaya ise hemen polisi aradı. Polis olay yerine gelerek eşkalleri alıp çevrede operasyon başlattı. Operasyon sırasında zanlıların mobileti kanal kenarına bırakıp bir otomobil ile kaçtığını belirledi. Bunun üzerine plakası belirlenen otomobil aranmaya başlandı. Polis valilik önünde eşkale uyan İlker Y. (37) ile Doğukan E.’yi (20) gözaltına aldı. Zanlılar suçlamayı kabul etmedi. Ancak yapılan GBT sorgusunda zanlıların yağma ve hırsızlıktan çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı. İlker Y.’nin ayrıca Niğde’de bir cinayete karıştığı 12 yıl 6 ay hapis cezası alarak tutuklandığı ancak daha sonra cezaevinden kaçtığı belirlendi.
Şahısların üst aramasında ise ruhsatsız tabanca çıktı. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. İlker Y. cezaevi firarisi olduğu için cezaevine gönderildi. Doğukan E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
(İHA)