BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  DÜNYA

Azeri sanatçıdan birlik çağrısı

Kastamonu’da sahne alan ünlü Azeri sanatçı Azerin, İslam ülkelerinde yaşanan olaylara değinerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.<br...

Abone ol

Kastamonu’da sahne alan ünlü Azeri sanatçı Azerin, İslam ülkelerinde yaşanan olaylara değinerek, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Kastamonu Belediyesi’nin “Türk’ü Türk’e tanış eden” etkinlikleri kapsamında bu yıl Azerbaycan rüzgarı esti ve kardeş ülkelerin buluşması yaşandı. Belediye Meydanı’nda kurulan sahnede her akşam ayrı bir konser heyecanının yaşandığı gecede, Azeri sanatçılar Aşık Sevil Hıdırova ile ünlü sanatçı Azerin sahne aldı.
Azerin, sahnede gösterdiği performansıyla adeta göz doldururken birbirinden önemli mesajlarda vermeyi unutmadı. Ünlü sanatçı Azerin, sahnede Türk ve Azeri şarkılar seslendirerek Kastamonululara doyumsuz dakikalar yaşattı. Azerbaycan ve Türk Bayraklarının da açıldığı konserde, Azeri sanatçı Azerin, ana vatanının Azerbaycan olduğunu fakat ata vatanı olarak ise Türkiye’yi gördüğünü söyledi. Azerin, Azerbaycan Türk’ü olarak kendisiyle büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “Türk’ün yaşadığı her yer bana vatandır. Türk olmaktan büyük gurur duyuyorum” dedi.
Ayrıca Azeri sanatçı Azerin, Karabağ olaylarına dikkat çekerek, “Bizler gibi toprakları işgal görmemiş fakat katliamların yapıldığı Mısır’da, Suriye’de, Uygur Türklerindeki gibi tüm İslam ülkeleri artık savaşı bıraksın, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşasınlar. İnşallah bu haksız katliamlar en kısa sürede biter ve İslam coğrafyası da rahat ve huzura kavuşur” dedi.
Ayrıca konserde, Azerbaycan Halk Dansları Topluluğu ile Kafkas Yıldızları Halk Dansları Topluluğu, yaptıkları gösterilerle geceye renk kattı. Dev Türk Bayrağının da açıldığı gecede, konseri izlemeye gelenler sanatçılara eşlik ederek doyasıya eğlendiler.
Ayrıca gecede Azerbaycan Milli Meclis Milletvekili Adil Aliyev ile Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz’a Türk Dünyası için yaptıkları başarılı çalışmalarından ötürü Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından ‘Avrasya Ekonomi Nişanı’ rozeti takıldı.
Kastamonu Belediyesi’nin organizatörlüğünde gerçekleştirilen konser ve halk oyunlarıyla Türkiye-Azerbaycan arasında kültür köprüsü oluşturuldu.
Azeri sanatçılar yer aldığı konseri, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Kick Boks Federasyonu Başkanı Adil Aliyev, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, MHP Kastamonu İl Başkanı Dursun Ergin, MHP Belediye Başkan Aday Adayı Av. Ahmet Yavuz, Ülkü Ocakları Başkanı Tarık Ziya Çağılcı, Başkan Yardımcıları Mehmet Saim Sayan ile Mehmet Çağılcı, çok sayıda davetli ve Azerbaycan’dan gelen konuklar izledi.
(İHA)