BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Fatih’te tinerci dehşeti

Fatih’te tinerciler tarafından tinerle yakılarak ağır yaralanan yaşlı adamın dramı yürekleri burktu. Yoldan geçenlerin ihbarı ile hastaneye ...

Abone ol

Fatih’te tinerciler tarafından tinerle yakılarak ağır yaralanan yaşlı adamın dramı yürekleri burktu. Yoldan geçenlerin ihbarı ile hastaneye kaldırılan kimsesiz vatandaş tedavi altına alınırken bazı vatandaşlar yetkililerin duyarsızlığına tepki gösterdi.
Olay, Aksaray Köprüsü altında geçtiğimiz ay meydana geldi. İddiaya göre; sokakta yaşayan ve kimsesiz olduğu öğrenilen Yılmaz Tiryaki, köprü altında yattığı sırada yanına gelen bir grup tinerci, kendisinden para istedi. Parasının olmadığını söyleyen Tiryaki’ye tinerciler ellerindeki tineri dökerek yaktı. Ağır yaralanan Tiryaki, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Burada yapılan ilk müdahalesinin ardından Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Tiryaki, daha sonra taburcu edildi. Ancak sokakta yaşayan ve tedavi sürecinde bakıma ihtiyacı olan yaşlı adam, bedeninin tümünü kaplayan yaralarla baş başa kaldı. Fiziki şartların olumsuzluğu nedeniyle durumu ağırlaşan yaşlı adam, bir süre sonra yürüyemez ve konuşamaz hale gelirken vücut direncide düştü. Sokak ortasında yere yığılan Tiryaki’yi gören vatandaşlar durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulans Tiryaki’yi yeniden Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti.

HASTANE BAHÇESİNE BIRAKILAN TİRYAKİ, APAR TOPAR İÇERİ ALINDI
Burada plastik cerrahi bölümde ilk müdahalesi yapılan yaşlı adam daha sonra hastane bahçesindeki banka terk edildi. Burada gazetecilerin yaşanan dramı görüntülemesi üzerine harekete geçen hastane yetkilileri yaşlı adamı apar topar sedyeyle yeniden hastaneye aldı. Yetkililer, sosyal hizmetlerin devreye girmesi gerektiğine dikkat çekerek Tiryaki’nin acil müdahaleye ihtiyacının bulunmadığını belirtti.
Yardım için yetkilileri arayan vatandaşlardan Gökçe Kantarcıoğlu, “Bizde yoldan geçerken gördük, üzerinde sinekler uçuşuyordu, kimse yanına gitmiyordu. Beyaz Masayı aradık ‘biz bir şey yapamayız’ diyorlar. Bağcılar Devlet Hastanesine gidiyor yanık tedavisi yapılıp, geri yolluyorlar. Bir gece bile yatırmıyorlar hastanede. Bu adam nerede kalacak, ne yapacak, böyle dışarılar mikroplu ve her yerinde sinekler dolaşıyor. Temiz kıyafeti bile yok. Birisi yardım etsin bu adama. Yetkililer, devlet yardım edecek, başka kimse edemez. Ama devlette de kimse ilgilenmiyor. Nereye derdimizi anlatacağız bizde bilmiyoruz. Adam hiçbir şekilde iyileşemiyor, çünkü bakılmıyor. Adam çorbadan başka hiçbir şey içemiyor, dili bile yanık” diye konuştu.
Sokak ortasında yaşanan drama şahit olup kayıtsız kalamayan bir vatandaş Tiryaki ile birebir ilgilenerek hastaneye kadar kendisine eşlik etti. Fırat Avcı adlı vatandaş, “Aksaray metro çıkışında gördük. Eli, kolu, yüzü, ayakları, her yeri tanınmaz haldeydi. Yılmaz adında olduğunu öğrendik. Kendisinin ve çevredeki tinercilerin verdiği bilgilere göre, kendisini tinerciler tarafından Aksaray köprüsünün altında yakılmış. Yani para istemişler, vermediğinden dolayı vücudunu yakmışlar. Olay bir ay önce olmuş. Üç dört defa Bağcılar Devlet Hastanesine getiriliyor ve ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Haseki’ye sevk edilmiş ve Haseki’de olduğu gibi onu sokağa bırakmış. Şuanda plastik cerrahi bölümünde ufak bir cerrahi müdahale yapıldıktan sonra acile gönderiliyor ve acil bu konuda herhangi bir şey yapmadan dışarıdaki bankın üzerine bırakıyorlar. Hastane konuyu sosyal hizmetlere atıyor, sosyal hizmetler bu konuda herhangi bir şey yapmıyor diyorlar. Yetkililer kimlerse bu vatandaşa sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.
Tinercilerin hışmına uğrayarak ağır yaralanan Yılmaz Tiryaki ise, “Tinerciler beni bu hale getirdi. Ben sokakta yaşıyorum. Aksaray’da benden para istediler, bende yok dedim. Tinerle yaktılar beni” diye konuştu.
(İHA)