BIST 9.465
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,05
HABER /  DÜNYA

ABD Suriye'yi füze ile vuracak!

Ulusal güvenlik kabinesini toplayan Obama'nın Suriye'ye füze saldırma planını çizdiği konuşuluyor.

Abone ol

İNTERNET HABER -ABD Başkanı Barack Obama, Suriye konusunu görüşmek üzere ulusal güvenlik ekibini topladı.

Toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Savunma Bakanı Chuck Hagel'in de video konferansla bağlandığı belirtildi.

Toplantı ile ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başkan Obama, Suriye'de, Suriye yönetimi tarafından kimyasal silah kullanıldığına yönelik haberleri görüşmek üzere bu sabah ulusal güvenlik ekibi ile buluşuyor. Daha öncesinde belirtiğimiz gibi Obama, Suriye'de ne olduğuna karar verebilmemiz için kanıt ve bulgular toplaması için istihbarat camiasına talimat vermişti. Bu gerçekleri saptadığımız zaman, Obama konuya nasıl yanıt vereceği noktasında bilinçli bir karar alacak. Önümüzde birçok seçeneğimiz var ve Suriye'de ABD'nin hedeflerini geliştirmek ve ulusal çıkarlarımızla uyumlu kararlar almak için çok iyi düşünüp, taşınarak hareket edeceğiz".


"FÜZE SALDIRISI SEÇENEĞİ ÜZERİNDE DURULUYOR"

Medyada yer alan haberlere göre, Washington yönetimi, ilk aşamada Esed rejimine yönelik sınırlı füze saldırısı seçeneği üzerinde duruyor. Amerikan yönetimi, Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısını 4'e çıkardı.

İRAN'DAN ABD'YE UYARI

İran Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Suriye sorununun askeri yöntemlerle çözülemeyeceği belirtilerek, Washington'un Akdeniz'deki savaş gemilerinin sayısını artırmasının, bölgedeki durumu daha tehlikeli hale getireceği belirtildi.

ALMANYA SİYASİ ÇÖZÜMDEN YANA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'deki çatışmaya siyasi çözümden yana olduklarını belirterek, Rusya'nın kimyasal silah kullanılmasının araştırılmasına verdiği destekten memnuniyet duyduğunu açıkladı.

FRANSA: "SALDIRININ ARKASINDA ESED VAR"

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, elde edilen bilgilerin kimyasal saldırının arkasında Esed rejiminin olduğunu gösterdiğini söyledi.

BM, İNCELEME İÇİN ESED REJİMİNİ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in kimyasal katliamın yaşandığı bölgede araştırma yapılması için Esed rejimini ikna çalışmaları da sürüyor. Birleşmiş Milletler Silahsızlanma Yüksek Temsilcisi Angela Kane, Esed rejimini işbirliğine zorlamak için Şam'a gitti.