BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,72
ALTIN 2.451,29
HABER /  EKONOMİ

Hamsi fiyatları düşecek

Türkiye genelinde binlerce balıkçı 1 Eylül'de kalkacak avlanma yasağı ile 'Vira Bismillah' demeye hazırlanıyor.

Abone ol

Yeni sezon öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan Marmara'daki balıkçılar, sezon öncesi denizde hamsi ve palamut bolluğuna dikkat çekiyor. Kilosu 20 liradan satılan hamsinin fiyatı da av sezonunun başlamasıyla düşecek.
Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Başkanı Hüseyin Dalarel, bu sene denizin iyi göründüğünü belirterek, "Balık bu sene bol olabilir." dedi. Balıkçıların hazırlıklarını tamamladıklarını, artık denize açılmak için gün saydıklarını anlatan Dalarel şunları kaydetti: "Ramazan ayı boyunca tatil yapan balıkçılarımızın yeniden denizlere açılmasıyla birlikte sofralar balıksız kalmayacak Bayramda tatlıya doyan vatandaş bol bol balık yiyecek inşallah. Tespitlerimize göre denizde Hamsi ve palamut bol görünüyor. Hava şartları da elverişli olursa bu sene vatandaşımız bol bol ve ucuza balık yiyebilecek. Ağustos ayından itibaren Karadeniz'den Marmara'ya doğru balık akını başladı. Yeni sezonda hamsi balığının hem iri hem de bol olacağını bekliyoruz. Kısmet olursa 1 Eylül Pazar günü tezgahları bol ve taze balıklar süsleyecek. Kilosu 20 liradan satılan hamsinin fiyatının düşmesini bekliyoruz."

İRSALİYE ŞARTI GETİRİLİYOR; DENİZDEN ÇIKAN BALIK TESPİT EDİLECEK

Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın bu sene ülke genelindeki tüm balıkçılara nakil belgesi şartı getirdiğine dikkat çeken Gemlik Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Başkanı Hüseyin Dalarel, nakil belgesi şartıyla tüm balıkçıların irsaliye düzenleyeceğini söyledi. Dalarel, "Bugüne kadar denizden çıkan balığın miktarı konusunda sağlıklı bilgiler yoktu. Artık irsaliye şartı ile denizden hangi cins balık ne kadar çıkmış kolaylıkla kayıt altına alınacak. Balıkçı, 3 ton balık çıkardıysa 3 ton irsaliye düzenlemek zorunda" diye konuştu.