BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  MEDYA

Özkök'ü zora sokan telefon kayıtları

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, hükümete yakın gazeteleri talimatla iş yapmakla itham eden Ertuğrul Özkök'ün telefon konuşmasını hatırlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- AK Partili Hüseyin Çelik'in Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'e yönelttiği "hayatı boyunca talimatla gazetecilik yaptığı" iddiası polemiğin fitilini ateşledi. 

Özkök dün köşesinde bu suçlamaya "Etraf kötü niyetli insan dolu, aynı gün aynı manşetle çıkan gazeteler akıllarına gelir. “Sahi yahu, talimatla mı” diye abuk sabuk sorular sorarlar. En iyisi mi hiç karıştırmamak... Sıradan bir laf, bumeranga dönüşür, oranıza buranıza çarpar" diyerek bazı gazeteleri işaret etmişti.

FABRİKA İÇİN TEŞVİK PARASI İSTEDİ

Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, bugünkü Özkök'ün dönemin bakanı Güneş Taner ile yaptığı telefon konuşmasının kayıtlarını yayınladı. Telefon görüşmelerinde Özkök, patronu Aydın Doğan'ın fabrikasına teşvik parası için Güneş Taner'e ricada bulunuyor. İşte o konuşmanın bir bölümü:

(...)Rezil olamayanı rezil edemeyebiliriz ama hatırlayabiliriz. Aşağıdaki telefon kayıtları, 22.10.1998 tarihinde Özkök ile dönemin dev-let bakanı Güneş Taner (2004'te Türkbank ihalesine fesat karıştırmaktan Mesut Yılmaz'la beraber Yüce Divan'da yargılandı) arasın-daki konuşmadan alınmıştır. Bir dönemin gazetecilik anlayışını görmek bakımından ibretliktir:

Özkök: Sen şey de mi, şeyden mi dinliyorsun beni açıktan mı?

Taner: Hı, tabii alayım. Ha şimdi söyle.

Özkök: Ya şimdi Güneş biz biliyorsun bir tane karton fabrikası kuruyoruz Kocaeli'nde, ondan sonra size bir teşvik başvurumuz var.

Taner: Tamam.

Özkök: 50 milyon dolara kadar teşvik veriyorsunuz, şey pardon 50 milyon dolar en az olacak. Bizimki 130 milyon dolarlık falan bir teşvik...

Taner: Eee, veririz.

Özkök: Senin masanda duruyormuş bu.

Taner: Yoo, daha bana gelmedi.

Özkök: Gelmiş sana, öyle dediler bana.

Taner: Dur bakayım bana gelmedi ama şimdi sordururuz söyle bakayım, isim ver.

Özkök: Meyta.

Taner: Meyta mı?

Özkök: Meyta galiba, evet Meyta mı Meyfa mı öyle bir şey karton fabrikası.

Taner: Bana teşvik uygulama genel müdürünü bağlar mısın? Ha sen söyle bana ben öbür telefonla istettim.

Özkök: Bir sor bakalım bir öğren yahu?

Taner: Ben şimdi öğreneyim de ne olduğunu durumun.

Taner: Dur bir dakka... Alo ya bir şey sorucam sana, bu şeyle ilgili bir teşvik bizde bekliyor mu? Meyta diye karton fabrikası... Korkmaz Yiğit mi, hayır Milliyet grubunun değil ya, bu şeyin Meyta da bu şeyin Aydın

Doğan'ın tamam...