BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  DÜNYA

Yosun deryasında serinlik

Bursa’da sıcaktan bunalanların akınına uğrayan Mudanya’da vatandaşlar, yosun deryasında serinlemeye çalıştı. Kirlilikten şikayet eden günübi...

Abone ol

Bursa’da sıcaktan bunalanların akınına uğrayan Mudanya’da vatandaşlar, yosun deryasında serinlemeye çalıştı. Kirlilikten şikayet eden günübirlikçi tatilciler, plajın temizlenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.
Serinlemek isteyen günübirlikçilerin akınına uğrayan Mudanya’daki Demirhane Plajı’nın durumu yürek burktu. Birçok kişi yosunla kaplı denizde serinlemeye çalıştı. İnsanların yeşile bulanmış plajda denize girmesi ve kıyıdaki yosunlar arasında yiyecek arayan kargalar ilginç görüntüler oluşturdu.
Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar ise “Deniz çok kirli. Her taraf yosun kaplı. Çocuklarla birlikte sırf serinlemek için ayaklarımızı sokuyoruz. Bu manzara Bursa’nın incisi Mudanya’ya hiç yakışmıyor” dedi.
Denize girmediklerini plajda piknik yaparak serinlemeye çalıştıklarını ifade eden bir kişi ise “Biz, yıllardır her fırsatta ailecek serinlemek için Mudanya’ya geliyoruz. Denizin hiç bu kadar kirli olduğunu hatırlamıyorum. Yosun kaplı deniz ve sahilden uzakta, üzülerek bu manzarayı seyrediyoruz. Çok sevdiğimiz için de gelemeden edemiyoruz. Yetkililerin bu duruma el atması gerek. Zaten Mudanya’da denize girilebilecek çok fazla yer yok” diye konuştu.
(İHA)