BIST 10.159
DOLAR 32,13
EURO 35,06
ALTIN 2.470,10
HABER /  GÜNCEL

'Telekulak yayın toplantısının olağan konusuydu'

İngiltere basınını sarsan yasadışı telefon dinleme skandalı, hüküm giyen tek gazeteciye ait bir mektubun açıklanmasıyla canlandı. Goodman, yönetimin her şeyi bildiğini, konunun yayın toplantılarında konuşulduğunu söylüyor.

Abone ol

İngiltere'de Rupert Murdoch'un sahibi olduğu gazetelerde, yönetimin haber çıkarmak için telefonların dinlendiğini bildiği iddialarına bir yenisi eklendi.

Konuyu inceleyen milletvekilleri, telekulak skandalında şimdiye kadar mahkum edilen tek kişi olan Clive Goodman'ın yazdığı bir mektubu kamuoyuna açıkladı.

Skandalın patlak vermesi ile, geçen ay kapatılan News of the World gazetesinin eski kraliyet muhabiri Clive Goodman, 2007'de telefon dinleme gerekçesiyle dört ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Goodman, cezaevinden çıkınca yönetime yazdığı mektupta, işten atılmasına itiraz ediyor ve telefon dinleme uygulamasının bilindiğini, bunların etraflıca gazetenin günlük yayın toplantılarında konuşulduğunu belirtiyor.

Komisyon üyesi bir milletvekili mektubun Murdoch'un medya imparatorluğu aleyhinde müthiş bir kanıt olduğunu söyledi.

Goodman mektubunda her ne yaptıysa bunun için gazete yönetiminin tam desteği ile hareket ettiğini söylüyor.

Mektupta başka suçlamalar da var.

Örneğin mektupta Goodman gazeteyi skandala karıştırmazsa işini kaybetmeyeceği sözü aldığını belirterek, News of the World'ün skandalı ilk patlak verdiğinde örtbas etmek istediğini düşündürüyor.

Gazete skandal ilk patlak verdiğinde Goodman'ın münferit hareket ettiğini, bu uygulamaya başka kimsenin karışmadığını, yönetimin konudan habersiz olduğunu söylemişti.

Bu arada, skandalı araştıran medya komisyonu Rupert Murdoch'ın oğlu ve İngiltere'de faaliyet gösteren News International şirketinin yöneticisi James Murdoch'ın ikinci kez ifade vermeye çağırılabileceğini belirtiyor.

Daha önce de News International yöneticilerinin Eylül'de yeniden ifade vermeye çağrılabileceği belirtilmişti.