BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,11
ALTIN 2.513,49
HABER /  GÜNCEL

ROJ TV, PKK'lıları terörist saymadı

ROJ TV için Danimarka'da açılan davanın bugün görülen duruşmasında avukat ilginç bir talepte bulundu

Abone ol

Danimarka'da Roj TV hakkında açılan kapatma davasının bugün görülen ikinci duruşmasında Roj TV avukatı Björn Elmquist, Wikileaks belgelerini mahkemeye delil olarak sundu. Elmquist, Roj TV hakkındaki kapatma davasının Amerika ve Türkiye'nin baskılarıyla açıldığını iddia etti. Elmquist ayrıca kapatma kararından önce PKK'nın terör örgütü olup olmadığına karar verilmesi gerektiğini iddia etti.

Wikileaks belgelerini mahkemeye delil olarak sunan Roj TV avukatı Björn Elmquist, ABD'nin eski Kopenhag Büyükelçisi James P. Cain'in tanık olarak dinlenmesini talep etti. 

Elmquist, Türkiye'deki insan hakları ihlallerini anlatmaları için Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Leyla Zana'nın da Roj TV'nin kapatma davasında tanık olarak dinlenmesini istiyor.

ROJ AVUKATI ELMQUST: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ

Duruşmada PKK'nın terör organizasyonu olup olmadığının da araştırılması gerektiğini savunan Roj TV avukatı, "Avrupa Birliği'nin terör organizasyonu listesinde olmak yeterli değil. Bu liste birçok kez değiştirildi. Mahkeme kendisi bu konuyu araştırıp açıklığa kavuşturmalıdır." dedi.

Mahkeme heyeti, Roj TV ile ilgili kapatma davasının ikinci duruşmasına damgasını vuran tanık itirazlarıyla ilgili kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını bildirdi. Toplam 26 duruşmanın yapılacağı davada üçüncü duruşma Perşembe günü yapılacak. Kararın ise önümüzdeki Kasım ayı içerisinde çıkması bekleniyor.