BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,20
ALTIN 2.479,19
HABER /  GÜNCEL

Devrimci Mihri Belli hayatını kaybetti

Türk solunun önemli isimlerinden Mihri Belli, Kadıköy'de hayatını kaybetti

Abone ol

Türkiye'deki devrimci solun önemli ismi Mihri Belli (96) solunum yetmezliğine bağlı nedenlerden dolayı Kadıköy'de hayatını kaybetti.

Bugün saat 15.30 sıralarında evindeki yatağında hayatını kaybeden Belli'nin perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilmesi bekleniyor. Eşinin cenazesinin başında bekleyen Sevim Belli, Mihri Belli'nin bütün hayatını onur içinde yaşamak için harcadığını söyledi. Oğlu Hayrettin Belli ise babasının Türkiye'deki solun önemli isimlerinden biri olduğunu, hayatını davasına adadığını belirtti. Bu arada Mihri Belli'nin ölüm haberinden sonra çok sayıda arkadaşı da evine gelerek eşi Sevim Belli'ye başsağlığında bulundu.

Çok sayıda kitabı olan Belli'nin bilinen kitapları şunlar: "Rigas'ın Dediği (Türkçe - İngilizce), Eine Analyse der Türkischen Linken (Almanca), Türk Solu - Dün, Bugün (Türkçe - İngilizce), Türkiye: Yapı, Ulusal Sorun (Türkçe - İngilizce), İnsanlar Tanıdım, Gurbetten Notlar, Gerilla Anıları, Asıl Mesele O Kiraz Ağaçları, Mihri Belli'nin Anıları."