BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
HABER /  POLİTİKA

Tekrar o harita! Planın son aşaması

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut'tan ilginç yazı. Artan terör saldırılarının ABD'nin Ortadoğu planına bağlayan Serdar Turgut, çözüm için Başkanlık Sistemi dedi.

Abone ol

Habertürk gazetesi yazarı Serdar Turgut, Dağlıca saldırısı sonrası bugün ilginç bir yazı kaleme aldı.

"Tekrar o harita. Planın son aşaması" başlıklı bugünkü yazısında Serdar Turgut, 24 yıl önce Pentagon'da gördüğü haritanın detaylarını yazdı. Haritanın ABD'nin İsrail ile birlikte Ortadoğu'nun sınırlarını yeniden çizmek ve Kürt devleti kurmak için hazırladığı planın detaylarını içerdiğini de aktaran Serdar Turgut, yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi Erdoğan muhaliflerine Başkanlık Sistemi uyarısı yaptı.

Turgut, "Bu defa Türkiye'nin işi gerçekten de zor, çünkü sadece teröristlerle değil arkasında duran büyük bir global güçle de karşı karşıya. Başkanlık sistemi Türkiye Cumhuriyeti'ne bu kararlılığı ve güçlü görünümü sağlayabilir. Muhaliflere sesleniyorum; sizlerin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı, hatta düşman olmanız başkanlık sistemini otomatikman reddetmenizi gerektirmiyor" diye yazdı.

İşte Serdar Turgut'un bugünkü yazısı:

"Pentagon'da, Amerikalı yetkiliyi, odasında Türkiye'nin güneydoğusunu da içeren harita önünde PKK, Barzani ve Talabani'nin adamlarına brifing verirken gördüğümden bu yana (24 yıl önce) o görüntü aklımdan hiç çıkmadı. Evet, buna bir takıntı da diyebilirsiniz; çünkü Amerika'nın İsrail bağlantısıyla birlikte bölgede sınırlarımızı yeniden çizmek ve bir Kürt devleti oluşturma projesi olduğunu biliyorum.
Hep "Olayı yanlış okuyordum inşallah" dedim, hep "Haksızımdır belki" diye umdum, ama yıllar içinde olan her şey gördüklerimi doğruluyordu.

Son yaşanan olaylar ise o planın son aşamaya getirilmesi yolundaki bir çabadan ibaret gibi gözüküyor.
Odasında o manzarayı gördüğüm o yetkili 7 Haziran'da seçimin olduğu gün bir meslektaşıyla birlikte Diyarbakır'da bulunuyordu. Bunun sembolik önemi büyüktür. Bunu Washington'da tesadüfen öğrenmiş ve hemen o gün, seçimden birkaç gün sonra da yazmıştım. O harita, Amerika'nın Ortadoğu'ya yeni bir düzen ve istikrarı kalıcı olarak getirme planının bir parçasıdır ve İsrail ile birlikte bunun ısrarlı takipçisidirler.

TÜRKİYE'NİN İŞİ GERÇEKTEN ZOR

Bu yüzden bu defa Türkiye'nin işi gerçekten de zor, çünkü sadece teröristlerle değil arkasında duran büyük bir global güçle de karşı karşıya. Türkiye Cumhuriyeti bu büyük gücün karşısına kendi içinde bütünlüğünü sağlamış, yapılması gerekenler konusunda iç konsensüsünü sağlamış ve güçlü bir liderlikle çıkmalı. Çünkü dağılmış olmak veya bugün olduğu gibi sadece dağınık görüntü vermek bile bu süreçte yenilmemizi getirebilir.

Bu dünya gücünün karşısına, her kafadan bir sesin çıktığı ve her sesin diğeriyle kavgalı olduğu görünümde değil, güçlü ve dediğini bilen ve o dediğini uygulayabilecek kararlı bir liderlikle çıkmak gerekiyor. Başkanlık sistemi Türkiye Cumhuriyeti'ne bu kararlılığı ve güçlü görünümü sağlayabilir.
Muhaliflere sesleniyorum; sizlerin Recep Tayyip Erdoğan'a karşı, hatta düşman olmanız başkanlık sistemini otomatikman reddetmenizi gerektirmiyor. Ona karşı olmanız, konjonktürel ve geçici bir durumdur. Başkanlık sisteminin ise getirecekleri kalıcı dönüşümdür. Türkiye artık duygularından arınarak bu sistemi tartışmalı ve eğer ülkeyi daha güçlü kılacaksa bunun üzerine bir konsensüsü çok gecikmeden sağlamalıyız. Çünkü karşımızda gerçekten çok güçlü ve kararlı global güçler var ve biz bu halimizle maalesef çok da zayıf bir görünüm veriyoruz.