BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu birden bastıracak!

Hava durumu şaşırtacak sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Öğleden sonra özellikle İstanbul'da şiddetli yağışlar görülecek. Meteoroloji son hava durumu raporunu açıkladı.

Abone ol

Hava durumu raporlarına göre sıcaklıklar düşüyor mevsim normallerine dönüyor. Bu sabah kara bulutlarla uyanan İstanbul'da ise hava durumu şaşırtacak. İstanbul'da bugün yer yer etkili sağanak yağışlar görülecek. Sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Ülke genelinde sonbaharın kendini iyice hissettireceğini açıklayan meteoroloji kuvvetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı.

hava-durumu2.20150908093653.jpg

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Parçalı çok bulutlu, zamanla bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

hava-durumu-i̇stanbul.jpg

HAVA DURUMU YURT GENELİNDE NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Samsun, Ordu, Çorum, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Kastamonu ve Sinop çevreleri ile Samsun'un kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

hava-durumu-istanbul.20150908094412.jpg

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerinde azalacağı, güney, iç ve doğu kesimlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

hava-durumu.20150908093815.jpg              Van'da, etkili olan yağmurla düşen yıldırımlar gecenin karanlığını aydınlattı.

Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz'in batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞIMINA DİKKAT!

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölğesiyle Doğu Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Hafta sonunda en yüksek hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin yaklaşık 4 ila 10 derece üzerinde kaydedilmiştir. Pazar günü, Marmara bölgesindeki illerimizden Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir ve Bursa’da 38 ila 40 derece arasındaki sıcaklık değerleri ile son 80 yılın Eylül ayı sıcaklık rekorları kırılmıştır. İstanbul’un ilçelerinde de en yüksek sıcaklık 31 ila 38 derece arasında farklılık göstermiş olup, Kartal, Maltepe, Kadıköy gibi bazı ilçelerde Eylül ayı için en yüksek sıcaklık değerleri ölçülmüştür.

Sıcak havanın ardından yurdumuzun kuzeybatı kesimlerinin bu akşamdan itibaren serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yarın (08.09.2015 Salı günü) Marmara, Kuzey Ege, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeybatısının sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, diğer bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Sinop ile Kastamonu çevrelerinde kuvvetli olacağı bekleniyor.

Yağışlı sistemin 09.09.2015 Çarşamba günü de Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları, Kastamonu, Sinop ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzeyinde etkili olduktan sonra, Perşembe günü yurdumuzu terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının bugün Marmara’da, yarın kuzeybatı kesimlerde, Çarşamba günü ise iç bölgelerde azalacağı ancak Perşembe günü batı bölgelerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.