BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Teknoloji devi sektörden çekiliyor

Vaio serisi bilgisayarlarıyla tüm dünyada bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen Sony bilgisayar sektöründen çekilip oyun ve mobil iletişim sektörüne ağırlık vermeyi planlıyor.

Abone ol

Son yıllarda Xperia akıllı telefonları ve oyun konsolu Playstation 4 ile oldukça fazla gündeme gelen Sony, Japon haber servisi Nikkei'nin haberine göre bilgisayar sektöründen çekilmeyi planlıyor. Çinli bilgisayar üreticisiLenovo ile anlaşma yapmaya çalışan Sony yakında Vaio serisi bilgisayarların üretimine son verebilir.

Geçtiğimiz haftalarda Motorola'yı Google'dan 3 Milyar USD karşılığında satınalan Lenovo'nun, Sony'nin bilgisayar bölümünü 50 Milyar Japon Yeni ( Yaklaşık 490 Milyon Amerikan Doları) karşılığından satın alacağı tahmin ediliyor.

Haberde ayrıca bu satış sonrasında Sony'nin Xperia akıllı telefonlarına daha fazla yatırım yapabileceği ve yakın zamanda Samsung'u Android piyasasınınlideri konumundan almak istediği söyleniyor.

TÜRKİYE'DE İSTENENİ ELDE EDEMEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl yapılan bir anketin sonuçları,yurtdışında oldukça popüler olan Vaio bilgisayarların Türkiye'de istenen satış rakamlarına ulaşamadığı, hatta en çok satan markalar arasında ilk 10'da bile yer alamadığını gözler önüne sermişti. Sony'nin Türkiye piyasasında kendine yer bulamamasının sebepleri arasında fiyatının uygun olmadığı gerekçe gösterilmişti.

kaynak:shiftdelete.net