BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  EKONOMİ

THY'den çıkarılan personel geri dönüyor!

Hava-İş açıkladı; THY'den atılan 305 personel geri dönüyor... İşten atılanlar 1 Mart'ta göreve başlayacak.

Abone ol

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları (THY) yönetimi ile imzalanan 24. Dönem 'nde mutabakata varılan protokol anlaşması gereği oluşturulan komisyonun çalışmalarını tamamladığını ve 256 üyenin iş başı yapmasının uygun görüldüğünü bildirdi.

Sendikanın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "24. Dönem Toplu İş Sözleşmemizde mutabakata varılan protokol anlaşması gereği THY AO Yönetimi ile sendikamız yönetimi arasında oluşturulan komisyon çalışmaları tamamlanmış ve 256 üyemizin iş başı yapması uygun görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

Teknik AŞ’deki 39 üye ile ilgili görüşmelerin de hafta içinde sonuçlandırılacağı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bazı üyelerimiz işveren tarafından disiplin suçu niteliğindeki suçlar kapsamında görüldüğünden işe iadeleri konusunda mutabakat sağlanamamıştır. Bu arkadaşlarımız için anlaşma protokolüne şerh düşülmüş, arkadaşlarımızın yasal haklarını araması hususunda ve hukuki süreçte kendilerine sendikamızca her türlü destek verilecektir. mız yeni yönetimi göreve geldiği 8 Aralık 2013 tarihi itibariyle olağanüstü bir gayret göstererek yaklaşık 7 ay süren grevi başarıyla bitirmiş ve bu kısa süreçte sendikal yaşamda örneğine az rastlanılacak bir başarıya daha imza atarak, iş yerinden atılan yüzlerce üyemizin işe dönüşü sağlanmıştır."

THY, 29 Mayıs 2012'te "yasa dışı eyleme katılarak, görevine gelmediği" tespit edilen Hava-İş Sendikası'na bağlı 305 çalışanının iş akitlerini feshettiğini kamuoyuna duyurmuştu.