BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.428,18
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Şu an uzayda kaç kişi var?

Bunca insan uzaya gitti, geldi; halen uzay istasyonlarında olan ve araştırmalar yapan kişiler var. Peki merak ettiniz mi uzayda şu an kaç kişi var?

Abone ol

İster sinema ister edebiyat olsun, bilimkurgunun vazgeçilmez mekanı şüphesiz Uzay’dır. Uzay mekikleri, uzay istasyonları, yeni gezegenler, uzaya çıkan insanlar, uzaydan gelen varlıklar...

Uzay, ilk çağlardan beri insanlık hiç hep gizemini korumuş; büyüklüğüyle, sırlarıyla ve düşündürdükleri ile insanın merakını uyandırmıştır.

UZAYA ÇIKAN İLK İNSAN BİR SOVYET VATANDAŞIYDI

1957′de uzaya çıkan ilk canlı olan Laika isimli köpeğin ardından 1961 yılında Sovyetler Birliği yurttaşı Kozmonot Yuri Gagarin de uzaya çıktı. Bu zamandan sonra Amerika pek çok astronot, Rusya pek çok kozmonot ve sonrasında Çin de pek çok Taikonot'u uzaya gönderdiler. Bu arada yanlarında İsraillisinden Pakistanlısına, Hintlisinden Malezyalısına pek çok insan da uzaya gitti.

Bunca insan uzaya gitti, geldi; halen uzay istasyonlarında olan ve araştırmalar yapan kişiler var. Peki merak ettiniz mi uzayda şu an kaç kişi var?

ŞU AN UZAYDA KAÇ KİŞİ VAR?

Bu soruya yanıt veren bir internet sitesi var.  “How many people are in space right now?” (Şu anda uzayda kaç kişi var?) isimli web sitesi, güncel verilerle uzayda kaç kişinin olduğunu, bu kişilerin isimlerini ve kaç gündür uzayda olduklarını bizlere iletiyor.

Şu an itibariyle uzayda 6 insan var. Uzaydaki insanların isimleri ve uzayda geçirdikleri gün sayısı sitenin bildirdiğine göre şöyle: Oleg Kotov 133 gün, Mike Hopkins 133 gün, Sergey Ryazanskiy 133 gün,  Rick Mastracchio 91 gün, Mikhail Tyurin 91 gün, Koichi Wakata 91gün.

İşte her gün yenilenen verileri ile Şu anda uzayda kaç kişi var? sorusuna yanıt veren o site.

(Kaynak: frpnet.net)