BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekel binası Büyükşehir'e devrediliyor

Maliye Bakanlığı, Tekel binasının Büyükşehir'e devredilmesini kararlaştırdı. Bina yıkılıp alan meydan yapılacak.

Abone ol

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kayhan bölgesini beton yığınıyla gölgeleyen tekel binasının kaldırılıp, buranın meydana dönüştürülmesi yönünde önemli bir adım atıldı.

Bakan Faruk Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le yaptığı görüşme sonrasında, Adalet Bakanlığı’na tahsisli binanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine ilişkin gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Tekel binasının kaldırılması halinde Bursa’nın çehresini değiştirecek bir meydan projesinin hayata geçirileceğine vurgu yapan Bakan Faruk Çelik, bunun için de binanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini kaydetti. Bursa adına olumlu geçen görüşmenin ardından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanlığı’na tahsisli binanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine ilişkin gerekli talimatları verdi.

KARARLILIĞIMIZ SONUÇ VERDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekel binasının kaldırılması yönündeki kararlı tutumlarının sonuç verdiğini söyleyerek, bu konuda kendilerine destek olan Bakan Çelik’e teşekkür etti.

Tekel binasının tarihi Kayhan bölgesinin tüm güzelliklerini gölgelediğini ifade eden Başkan Altepe, “Uzun süredir bu binanın kaldırılıp, meydana dönüştürülmesi gerektiğini söylüyorduk. Bu konudaki projelerimizi de hazırladık. Adalet Bakanlığı’na tahsisli bina Milli Emlak’a oradan Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Artık bu büyük projede en büyük engel aşılmış oldu. Bürokratik engeller tamamlandığında binanın yıkımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız ve bölgenin tarihi siluetini ortaya çıkaracak meydan projemizin startını vereceğiz” diye konuştu.

Bölgede Kayıhan Hamamı ile Eskişehir Hanı’nın da restorasyonunun devam ettiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Çarşı bölgesindeki düzenlemeler, tarihi yerlerin restorasyonu ve altı otopark olacak meydan projesi ile Bursa’ya yeni bir cazibe merkezi kazandıracağız” dedi.