BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.414,91
HABER /  GÜNCEL

Tecavüz girişimini ağlayarak anlattı

Aşık olduğu ve başkasıyla nişanlanan 17 yaşındaki M.A.'ya tecavüz girişiminde bulunan sanığın yargılanmasına başlandı.

Abone ol

Duruşmada ağlayarak olanları anlatan M.A., adliye sarayından yine gözyaşlarını tutamayarak ayrıldı.

Olay, Merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi’nde geçtiğimiz Haziran ayında meydana geldi. Bir markette kasiyer olarak çalışan M.A. nişanlandıktan kısa süre sonra işten çıkıp evine giderken, daha önceden kendisine aşık olduğunu bildiği ancak arkadaşlık kurmadığı Tekin Siner'i suçladı.

Duruşma salonuna anne ve babası ile gelen M.A.'nın isteği üzerine tutuklu sanığın duruşma salonundan çıkartılmasının ardından ifade verdi. Mahkeme salonunda hıçkırarak ağlayan M.A., “Benimle arkadaş olmak istiyordu. Kabul etmedim. Tehdit yağdırmaya başladı. Olay günü evime giderken önümü kesip beni ve ailemi öldüreceğini söyledi. Bağırınca utanıp korktum. Konuşmak için aracına bindim. Bana, ‘Seni kimselere yar etmem. Benim olacaksın’ diyerek tecavüze yeltendi. Elbiselerimi yırttı. Çok korktum. Kaçarak, kurtuldum. Bir de yalan söylüyor. O gerçekleri saklarken ben ve ailem karar aldık. Bizi rahatsız etmemesi koşulu ile kendisinden şikayetçi olmayacağız” dedi.

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında ‘Cinsel istismar' ve ‘Hürriyeti tahdit' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Tekin Siner, suçlamaları kabul etmedi. Aynı mahallede oturduklarını söylediği M.A. ile aynı yerde buluştuklarını aralarında çıkan tartışma sonucu sevdiği genç kızı evine bıraktığını söyleyen Siner, tecavüz girişimi ile ilgili suçlamayı kabul etmedi.


Sanığın tahliye istemini kabul etmeyen mahkeme heyeti duruşmayı tarihe ertelerken, M.A., adliye sarayından annesi ve babasının yanında ağlayarak adliyeden ayrıldı.