BIST 10.308
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a Bekir Coşkun soruldu!

Başbakan Erdoğan gazetecilerle buluştu. Toplantıya ait izlenimler ve Bekir Coşkun sorusu dikkat çekiciydi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan bugün Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde medya yöneticileri ile buluştu.

Açılış konuşmasında medyayı sert bir dille eleştiren ve "Medyada gelecek adına bir özeleştirinin artık kaçınılmaz hale geldiği inancındayım. Tophane olaylarının ardından yapılan yayınlar bu özeleştiriyi daha da acil konuma getiriyor" diyen Erdoğan toplantının kapalı bölümünde de soruları yanıtladı.

KAPALI BÖLÜMDE NELER KONUŞULDU?

Toplantıya katılanlardan NTV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner, toplantı çıkışı içerideki havayı ve soruları anlattı.

Özgüner, gazetecilerin Bekir Coşkun'un Habertürk'ten kovulmasında hükümetin ya da kendisinin rolü olup olmadığı sorusuna Başbakan Erdoğan'ın ne yanıt verdiğini de açıkladı.

ERDOĞAN'DAN BEKİR COŞKUN YORUMU

Erdoğan toplantının kapalı bölümünde kendisine yöneltilen bu soru üzerine şöyle konuştu:

"Başbakanlığımın hiç bir döneminde böyle bir gelişmede benim rolüm olmadı. Hiç bir gazetecinin işe alımında rolüm yok ki, işten çıkartılmasında rolüm olsun..."

ERDOĞAN'IN VE GAZETECİLERİN TAVRI

Erdoğan-medya buluşmasındaki havayı Mehmet Ali Birand anlattı. Toplantı sonrası içerideki izlenimleri CNN Türk ekranları aracılığıyla dile getirdi:

"Başbakan'a yakın olduğunu hissedenler çok soru sordular. Muhalifler sustu. Sormak istemediler veya sormadılar. Ama Başbakan çok rahattı. Yani bir iki kişi ulusalcı soru sorulduğu zaman 'sen nasıl böyle soruyu sorarsın' gibi katiyen öyle şey söylemedi. İlk defa medyaya kızmadan, medya fırçalanmadan bir toplantı oldu. "