BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.410,61
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çocukları için yaptırdığı asansörde öldü!

Tokat'ın Niksar ilçesinde, engelli çocukları için yaptırdıkları asansöre başı sıkışarak hayatını kaybeden anne toprağa verildi.

Abone ol

Niksar'ın, Bağlar Mahallesi Menekşe Sokak'ta Yurttaş ailesi, bedensel engelli 2 çocuğu için yaklaşık 2 yıl önce asansör yaptırdı.

Anne Emine Yurttaş, bir çocuğunu asansörle 3 kattaki evine çıkardıktan sonra diğer çocuğu için asansöre binerek aşağı inerken 2. katta kaldı. Bu sırada asansörün ön tarafından yardım istemek için başını çıkaran Emine Yurttaş'ın başı asansörün hareket etmesi sonucu korkuluklara sıkıştı. Niksar Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği olayda anne hayatını kaybetti.

Yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından Niksar Devlet Hastanesi'nin morgunda alınan cenaze Meydan Camii'ne getirildi. 19 yaşındaki Sinan Yurttaş, tekerlekli sandalyede annesinin cenazesinin başında bekledi. Öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazı sonrasında Emine Yurttaş, aile mezarlığında toprağa verildi.

Eşini kaybeden Murat Yurttaş, çocukları için kendi imkanlarıyla yaptırdığı asansörün kısa süre önce de bozulduğunu, asansörü yapanları mahkemeye vereceğini söyledi. Ayşe Fetlahoğlu da ablasının ikinci katta kalan asansörden başını çıkardığı sırada sıkışıp kaldığını ifade ederek, "Ortada iki tane mağdur çocuk kaldı. Asansörün dinamosu bozulmuş, halat gevşemiş. Varsa bir hata araştırılmalı ve gereken ceza verilmeli" diye konuştu.

Öte yandan, kemik erimesi hastalığı öğrenilen engelli çocuklarından Yasemin Yurttaş'ın (22) ise üzücü olay nedeniyle rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.