BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,85
ALTIN 2.412,90
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Öğretmenin yolunu gözlüyorlar

Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi'ne bağlı Tanrıverdi Köyü’nde 20 öğrenci, her sabah önlüklerini giyerek okul bahçesinde öğretmenlerin gelmesini bekliyor.

Abone ol

Siverek İlçesi'nin Karakeçi Beldesi'ne bağlı Tanrıverdi Köyü’ne yeni eğitim- öğretim yılında öğretmen atanmadığı için dersler boş geçiyor.

Köy Muhtarı Mahmut Akıl, defalarca öğretmen ataması yapılması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduğunu, ancak bir sonuç alamadığını söyledi. Akıl, “Tüm girişimlerimize rağmen bize öğretmen verilmedi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, kız çocuklarının okula gönderilmesini istiyor. Biz çocuklarımızı okula gönderiyoruz ama öğretmen yok. Biz çocuklarımızı tarlaya pamuk, fıstık veya fındık toplamaya da göndermiyoruz. Sırf çocuklarımız okusun diye eğitimlerine ilk günde başlamalarını istedik ama öğretmen verilmedi. Çocuklarımız her sabah büyük bir sevinçle önlüklerini giyip okul bahçesinde bir umutla öğretmen yolunu gözlüyor. Öğretmen gelmeyince üzüntüyle eve geri dönüyorlar” dedi.

Okulların açılmasının üzerinden 4 gün geçmesine rağmen her gün okula gelen 13 kız, 7 erkek öğrenci, okulun bahçesinde sıraya girip Öğrenci Andı'nı okuyarak, ardından okulun duvar dibinde saatlerce oturup öğretmenin geleceği yolu gözetliyor. Bu sırada öğrencilerin velileri ise okul bahçesinde boş geçen derslerin bitmesini bekledi.

Okumayı ve okulu çocuk sevdiklerini söyleyen öğrenciler, biran önce okullarına öğretmen atamasının yapılmasını devlet büyüklerinden istedi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise öğretmen sıkıntısı sorununu yaşadıklarını ancak önümüzdeki günlerde yapılacak atamalarla bu sorunların giderileceğini belirtti.