BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  EKONOMİ

TEB konut kredi faiz oranını yüzde 1,20'ye indirdi

Konut kredi faiz oranını aşağı çeken bankalara bir yenisi eklendi. Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredi faiz oranını 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20'ye indirdiğini açıkladı.

Abone ol

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ev sahibi olmak ya da konuta yatırım yapmak isteyenler için dosya masrafı ve kredi tutarı üst limiti olmadan kredi faiz oranını 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20'ye düşürdüklerini bildirdi.

"Farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz"

Konut kredilerinde uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri olduklarını belirten Mendi, şunları kaydetti:

Üstelik geçerli faiz oranımızda kredi tutarı üst limiti de bulunmuyor. Aynı zamanda tüm müşterilere ödeme güçlerine göre farklı ödeme planları oluşturabiliyoruz.

Burada TEB olarak bizim için önemli olan, müşterilerimizin bütçesine ve ihtiyacına göre kendisini zora sokmayacak en uygun çözümü üretmek.

Ziraat Bankası yüzde 0.99'a indirdi

 İlk açıklayan ise Ziraat Bankası oldu. Banka bugünden geçerli olmak üzere, tutarı 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarını, azami 180 ay vade için yüzde 1'in altına çekerek aylık yüzde 0,99'a indirdi.

Banka, tutarı 500 bin lira ila 1 milyon lira arasında bulunan konut kredileri için aylık faiz oranını da 180 ay vadeye kadar yüzde 1,19'a düşürdü. Öte yandan 1 milyon lira ve üzeri tutarlı konutlar için kredi kullanılması halinde, azami 180 ay vade için faiz oranı yüzde 1,39 olarak belirlendi.

Vakıfbank indirdi

Enflasyona endeksli mevduat ürünleri ve kredi fırsatlarından sonra ihtiyaç ve konut kredilerinde de düzenleme yapan VakıfBank, 500 bin TL’ye kadar olan konut kredilerinde aylık faiz oranını yüzde 1,49’dan yüzde 0,99'a; bireysel ihtiyaç kredisi faiz oranını ise yüzde 1,78’den VakıfBank maaş müşterileri için yüzde 1,49’a, diğer müşteriler için yüzde 1,59’a kadar düşürdü.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
2020'de memur emeklisi ne kadar maaş alacak? İşte en düşük maaş tutarı
Foto Galeri 2020'de memur emeklisi ne kadar maaş alacak? İşte en düşük maaş tutarı Galeriye Gözat
TEB