BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  GÜNCEL

TCDD'den gençlere çok özel indirim

TCDD, yeni bir uygulamayla gençlere özel indirime gidiyor. Genç Tarife'nin indirim oranı ise yüzde 20!

Abone ol

TCDD Genel Müdürlüğü, ''Genç Tarifesi'' kapsamında 13-26 yaş arası gençlere tüm anahat yolcu trenlerinde yüzde 20 indirimli tarife uygulamaya başladı.

TCDD Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan ''Genç Tarifesi'' sisteminin 18 Temmuzdan itibaren uygulanmaya başladığı belirtildi. Uygulama kapsamında, 13-26 yaş arası gençlere, tüm anahat yolcu trenlerinde yaptıkları seyahatlerde taşıma ücreti üzerinden yüzde 20 indirimli tarife uygulanmaya başladığı kaydedildi.

''Genç Tarifesi''nin yürürlüğe girmesiyle birlikte, ''Öğrenci Banliyö Aylık Abonman Kartı'' ve ''Öğrenci Anahat Aylık Abonman Kartları''nın yürürlükten kaldırıldığı, yerine ''Genç Banliyö Aylık Abonman Kartı'' ile ''Genç Anahat Aylık Abonman Kartı'' uygulamasına başlandığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, her ayın 22'sinden bir sonraki ayın 23'üncü günü gece yarısına kadar geçerli olan, geçerlilik süresi içerisinde sınırsız seyahat imkanı sunan ve normal bilet ücretlerine göre önemli oranda indirim imkanı sağlayan ''Genç Banliyö Aylık Abonman Kartı''nın ücreti 35 TL.

Her ayın 18'inden bir sonraki ayın 20'nci günü gece yarısına kadar geçerli olan ve geçerlilik süresi içerisinde sınırsız seyahat imkanı sunan ve normal bilet ücretlerine göre önemli oranda indirim imkanı sağlayan ''Genç Anahat Aylık Abonman Kartı'' ücretleri de şöyle:

''-I. Bölge (1-75 kilometre mesafede geçerli) Genç Anahat Aylık Abonman Kartı ücreti: 70 TL,

-II. Bölge (1-150 kilometre mesafede geçerli) Genç Anahat Aylık Abonman Kartı ücreti: 80 TL''