BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,12
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maganda kurbanı çocuk toprağa verildi

Tekkeköy'de düğünde havaya ateş açılması sonucu başından vurulan 8 yaşındaki Damla Karadağ, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Abone ol

İstanbul'un Maltepe ilçesinde Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda okuyan 8 yaşındaki Damla Karadağ, annesi hemşire Aytürk Karadağ ve özel bir şirkette müdür olan babası Arif Karadağ ile birlikte İstanbul'dan Aşağıçinik beldesine gelerek, bir yakınlarının düğününe katıldı.

Düğünün ilerleyen saatlerinde henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce havaya ateş açıldı. Arkadaşlarıyla oynayan Damla Karadağ, magandalardan birinin tabancasından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Anne ve babanın
küçük kızlarının yerde yattığını fark etmesiyle Damla, Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Küçük çocuk, başında kurşun olduğunun tespit edilmesi üzerine Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'ne alındı. 12 gündür hayatta kalmaya çalışan ve ailenin iki çocuğundan biri olan Damla, yaşam mücadelesini kaybetti.

Otopsi ile başındaki mermi çekirdeğinin çıkarılması sonrası morgdan alınan cenaze, Büyük Camii'ne getirildi. Kardeşi Çağ, babası Arif ve annesi Aytürk, küçük kızın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Herkesi hüzne boğan minik Damla, cuma namazının ardından onlarca vatandaşın da katıldığı cenaze namazı sonrasında Kıranköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. Büyük acı yaşayan aileyi yakınları teselli etmeye çalışırken, baba Arif Karadağ, "Kızım cinayete kurban gitti" dedi.

Bu arada Samsun İl Emniyet Müdürlüğü, faillerin bulunması için geniş çaplı çalışma başlattı. Küçük kızın otopsisi sonrası başından alınan mermi çekirdeğinin balistik incelemesi sürüyor.