BIST 10.427
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.476,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kredi kartı çetesine Hacker darbesi

Hackerin ihbarı üzerine çeteyi 5 aylık fiziki ve teknik takibe alan polis, aralarında çetenin liderinin de bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Adana'da internet yoluyla insanların kredi kartı bilgilerine ulaşıp hesaplarından para çekmek için oluşan bir çete, tuttukları hackerin vazgeçip soluğu poliste alması sayesinde çökertildi.

Hackerin ihbarı üzerine çeteyi 5 aylık fiziki ve teknik takibe alan polis, aralarında çetenin liderinin de bulunduğu 7 kişiyi gözaltına aldı.

İddiaya göre yağma, vergi kaçırma, niteliksiz hırsızlık ve vergide sahtecilik gibi 9 ayrı suçtan kaydı bulunan Şenol Ş. (42), 7 ay önce internet üzerinden kredi kartı dolandırıcılığı yapmak amacıyla 45 suçtan sabıkası bulunan yardımcısı Abdülkerim D. (27) ile birlikte harekete geçerek 28 yaşındaki hacker Vedat Y.'yi yanlarına aldı. Ancak Vedat Y., parada anlaşamadıkları için yaklaşık 5 ay önce bu işi yapamayacağını söyleyerek çeteyle yollarını ayırmak istedi.

Bunu hazmedemeyen Şenol Ş., adamları aracılığıyla Vedat Y.'yi darp ettirip, işten vazgeçmesi halinde öldürüleceği tehdidinde bulundu. Bunun üzerine Vedat Y., polise giderek, çeteyi deşifre etti. Yapılan ihbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çetenin faaliyetlerini yakın takibe aldı. Polis tarafından teknik ve fiziki takibe alındıklarını anlamayan Şenol Ş., hırsızlık yaptırmak amacıyla Mehmet Ç., Şehmuz İ ve Mehmet F.S.'yi Diyarbakır'dan Adana'ya getirtti.

Polis, 5 ay boyunca 5 ayrı kasa hırsızlığını yapan çete üyelerine yönelik önceki gün eş zamanlı operasyon düzenledi. Şenol Ş.'nin vergi kaçakçılığı suçunu da işlediğini belirleyen polis, Ziyapaşa Vergi Dairesi'nde çalışan Mehmet İ ve Muharrem G.'yi de gözaltına aldı. Şenol Ş.'nin 16 bin liralık vergi borcu için teminat olarak gösterdiği traktörünü parçalayarak elinden çıkardığı Mehmet İ. ile Muharrem G.'nin vergi dairesindeki borcu ödenmiş gibi gösterdiği ileri sürüldü.

Haklarındaki tahkikat tamamlanan 7 zanlı, organize suç örgütü kurmak, nitelikli hırsızlık, ihaleye fesat karıştırmak, adam öldürmek için plan yapmak ve kasten yaralamak suçlamalarıyla adliyeye sevk edilirken çetenin tetikçisi konumundaki Eren Ç.'nin de bir ay önce adam yaralamak suçundan tutuklandığı bildirildi. Bu arada çeteyi çökerten Vedat Y.'nin darp edildikten sonra intikam almak amacıyla çete üyelerinin MSN şifrelerini kırdığı ve kız arkadaşlarına, görüştüğü kişilerin çete üyesi olduğu konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.