BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.398,07
HABER /  GÜNCEL

Oğlunu öldüren polise 16 yıl hapis

Antalya'da kendisinden sigara içtiği için oğlunu öldüren emekli polis memuru 16 yıl hapis cezası aldı.

Abone ol

Antalya'da, sigara parası isteyen oğlunu, kendisine yumruk attığı ve küfür ettiği gerekçesiyle tabancayla vurarak öldüren emekli polis memuru, 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Özel güvenlik elemanı olarak çalışırken işsiz kalan oğlu Tarık Tekin'i (24), 7 Mart 2010 tarihinde Düdenbaşı Mahallesi'ndeki Doğusel Sitesi'ndeki evinde çıkan kavgada öldüren emekli polis memuru Ali Osman Tekin hakkında, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde karar duruşması yapıldı.

Kendisinden sigara parası isteyen, evin yakınındaki marketten de veresiye sigara almasına engel olduğu oğlu Tarık Tekin tarafından evde dövüldüğü iddia edilen emekli polis memuru Ali Osman Tekin, son savunmasında, iddialarını yineleyerek, oğlunun kavga sırasında kendisine yumruk attığını söyledi. Oğlunun kendisine küfür ettiğini de anlatan baba Tekin, ''Yıllardır çekmediğim kalmadı. Oğlum bana o gün de yumrukla vurdu. Keşke yaşanmasaydı. Evlat katili olmaktan çok pişmanım'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, savunmaların ardından, sanığı, oğlunu öldürdüğü gerekçesiyle önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Maktulün babasına yumruk atması ve küfürlü sözlerle hakaretlerini olayda tahrik kabul eden mahkeme heyeti, cezada tahrik ve iyi hal indirimleri uygulayarak sanığı 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Özel Hareket Şube Müdürlüğünden emekli olan 60 yaşındaki Ali Osman Tekin, kavga ettiği oğlu Tarık Tekin'i eşinin gözü önünde tabancayla öldürmüş, evinin 200 metre uzağında polisler tarafından yakalanmıştı.