BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.402,12

Tayyip Erdoğan'ı bu kongrede bitirecekler!

.

AK Parti kongresi, Erdoğan'ın "veda kongresi" olacağı için önem taşıyor. Erdoğan veda edecek ama, onunla birlikte bir çok bakan, milletvekili, il başkanı, belediye başkanı da siyasete veda edecek. 

Bir tüzük değişikliği konuşuluyor. Siyasette ömür boyu varolmak için çırpınanlar, Erdoğan'ı ikna edemeyince, "ara verme formülü" üzerinde uzlaştılar. İşte o uzlaşı bugün yapılacak olan tüzük değişikliği ile siyasete veda edeceklere, bir yıl sonra geri dönüş yolunu açıyor.

AK Partililer kendi aralarında bu mücadeleyi verirken, dışarıda akla ziyan senaryolar tam gaz devam ediyor. Yazının başlığı bu senaryoların bir parçası. Yemekte kongre sohbeti başlar başlamaz, yıllardır alışık olduğum soru soruluyor:

- Ne olur?

Geçmiş yıllarda izlediğim kongrelerle ilgili bu soruya verdiğim cevap uzun yorumlara neden oluyordu. AK Parti kongresi için bana sorulan bu soruya, tek kelime ile cevap veriyorum:

- Hiç!

"Hiç"ten kastım, kongre de bir tatsızlık olmayacağı yönünde.

Benimle aynı görüşte olmayan kişiler de yok değil.

Ne senaryolar yazılıyor bir bilseniz!

Benden istediği cevabı alamayan bir kişi "yok azizim çok şey olacak" dedi ve ekledi:

"Abdullah ortalığı kasıp kavuracak!"

Asker arkadaşından söz eden kişi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den söz ediyor.

- Nasıl yapacak?

- E bak göreceksin!

Detay yok!

Derinlik yok!

Bir başka senaryo... Erdoğan birilerinin kıskacındaymış.. Korumalarına böcek araması yaptırıyormuş sürekli.. Korumalar da her defasında "yok bir şey" diyorlarmış. Başbakan güven sorunu yaşıyor, başka birilerine arama yaptırıyor.

Aaaa böcek!

Yaaa Erdoğan'ın odasından böcek çıkıyor!

Hal böyle olunca, Başbakan bütün korumalarını şutluyor!

"Öyle değil" dedim ama hikayesini anlatan arkadaş ısrarla devam etti:

"Öyle azizim öyle..."

Usulca google daldım, korumaların kavga ettiği haberini ekrana getirdim, arkadaşın önüne koydum.. Korumaların sebebini gösterdim bir başka deyişle... Az önce böcek senaryosu yazan arkadaş, "Aaaa bu ne zaman oldu, nasıl oldu?" demez mi?

Hazreti Google'ın desteği ile saçma sapan bir senaryoyu bertaraf ettikten sonra, "Abdullah" senaryosu üzerine konuşmaya başladık.. Ama malum, hastalık kronik olunca, tedvavisi pek mümkün olamıyor.

Arkadaşı kendi haline bıraktım o yüzden!