BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.411,84
HABER /  DÜNYA

Tayland kralından 'resmi metresi'ne ikinci adım: Tüm unvanlarını geri verdi

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, resmi gazetede 'metresi' ilan ettiği ardından sadakatsizlikle suçlayıp hapse attırdığı sevgilisini affetmişti. Kral bugün de yakın koruması olan asker sevgilisine tüm unvanlarını geri verdi.

Abone ol

Özel hayatıyla sık sık gündeme gelen 67 yaşındaki Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn, yaklaşık bir yıldır inişli çıkışlı bir ilişki yaşadığı Sineenat Wongvajirapakdi ile arasını geçtiğimiz günlerde düzeltti. Sineenat’ı önce resmi metresi ilan eden, ardından sadakatsizlikle suçlayarak hapse attıran ancak aylar sonra affedip haremine çağıran Kral, şimdi de sevgilisine tüm resmi unvanlarını ve askeri rütbesini geri verdi.

Royal Gazette’de yayımlanan saray kararında, “Sineenat Wongvajirapakdi’nin imajı zedelenmedi. Bundan böyle, askeri rütbelerinden veya kraliyet nişanlarından hiç yoksun kalmamış gibi olacak” ifadelerine yer verildi.

Kralın kararı, Tayland’ın saray karşıtı protestolarla sarsıldığı bir dönemde geldi. Demokrasi yanlısı binlerce kişi şeffaflık ve sarayda reform talebiyle eylemler düzenliyor.

Önce birini kraliçe ilan etti ardından...

Üç kez evlenen ve dördüncü evliliğini sürdüren Maha Vajiralongkorn, son eşi Suthida Vajiralongkorn Na Ayudhya'yı kraliçe ilan ettikten sadece iki ay sonra, General Sineenat Wongvajirapakdi’nin de 'resmi metresi' olduğunu açıklamıştı.

Aradan geçen üç ay sonra Kral, sevgilisini kendisine sadakatsizlikle suçlayarak askeri görevlerinden azletmiş, tüm unvanlarını geri almış ve hapse attırmıştı. Salgın boyunca 20 kişilik haremiyle birlikte Almanya’da Alp Dağları'ndaki lüks bir otele kapanan Kral, Sineenat’ı affetmiş ve yanına çağırmıştı.

Bangkok’da bir cezaevinde tutulan ve ekim ayından beri ortada görünmeyen Sineenat, son olarak birkaç gün önce Kral ile birlikte uçaktan inerken fotoğraflanmıştı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Hazal Kaya'nın şiddet itirafı gündeme bomba gibi düştü Twitter'da TT oldu
Foto Galeri Hazal Kaya'nın şiddet itirafı gündeme bomba gibi düştü Twitter'da TT oldu Galeriye Gözat