BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Tatlıses'in mutlaka okuması gereken yazı!

O da İbrahim Tatlıses'le aynı kaderi paylaştı... Ancak şuanda dimdik ayakta... Tatlıses'e de müthiş önerileri var...

Abone ol

"Bu yazının, uyandırıldıktan sonra İbo'ya okunmasını rica ediyorum"... Serdar Turgut köşe yazısına bu sözlerle başladı. Ve Tatlıses'e kendi yaşadıklarını örnek göstererek destek verdi.

Belki Hatırlarsınız! Serdar Turgut da Akşam'a Genel Yayın Yönetmeni olduğu gün stresten beyin kanaması geçirmişti. Bu kanama sonucu beyninin sağ tarafı zarar görmüş... Sol yanına felç inmiş. Kolu çalışmaz, bacağı yürümez olmuştu.

Ama Serdar Turgut, doktorların ölümü için yüzde 70 demelerine rağmen yaşadı ve dahası ayağa kalkıp yürüdü...

Bugün köşesinde İbrahim Tatlıses'e son derece yararlı tavsiyelerde bulunuyor. Diyor ki:

"Uyandırıldığında ilk önce bir "Allah'a şükür" de, çünkü seninkine benzer bir beyin kanaması geçirdiğimde hastalığın başladığı andan hastaneye getirilinceye kadar ölüm oranının yüzde 70 olduğunu söylemişlerdi.

O şartlarda uyumak hayli tuhaf bir süreçtir. İnsan biraz ayılıp tekrar uyuyabilir, gerçek ile rüya birbirine karışabilir. Ben hastanede uyutulurken rüyamda kalkıp hastanede dolaştığımı görmüştüm. O an artık yürüyemediğim halde bunu yaşamıştım.

SENİNKİ DE GEÇER

Unutma iyileşeceksin, bu durumun telafisi kesin var, sadece biraz yoracaksın kendini. Uyandıktan sonra ölüm kadar beni ürküten, artık yürüyemediğimi anladığım an olmuştu. Benim beynimin sağ tarafı kanamıştı, senin de galiba sorun sağ tarafında. Eğer öyleyse vücudunun sol tarafı şimdi tutmuyor demektir. Arkadaş, sakın ha korkma, dediğim gibi bunun geri dönüşü var, sadece bir süreye ihtiyacın olacak. "

Arkadaş, unutma duyu en çabuk bacağa gelir. Elindeyse geri dönüş biraz daha zaman alacak. Önümüzdeki günlerde fizik terapi göreceksin ve bacağın biraz gayretle seni zamanla tekrar ayağa kaldıracak. Önemli olan beyninin bu komutu tekrar öğrenmesinde ve inan bana o da bunu öğreniyor.

BU ÇOK ÖNEMLİ

Ve bir kardeş tavsiyesi; Aman yattığın sürece ayağını devamlı oynat, sürekli olarak yattığın yerde bacağını çalıştır. Bunu sakın ha ihmal etme. Ben yattığımda bunu ihmal ettim ve kas kısaldı, acısını hâlâ çekiyorum.

Arkadaş, biraz zorlanacaksın ama tünelin ötesinde aydınlık gözüktü. İnan bana daha iyi olacaksın; yüz yüze konuşmak istersen çağırt, atlar gelirim. Gazeteci olarak değil, eski bir tecrübeli hasta olarak hasta dayanışması için yanında dururum. Haydi arkadaş, gayret biraz; ne kadar erken başlarsan o kadar çabuk biter gider her şey.