BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlikte hesaplar karışınca...

CHP'nin dün TBMM'ye sunduğu 'Bedelli askerlik' tasarına ilişkin tartışmalar alevlenmeye başladı.

Abone ol

CHP'nin genel seçimler öncesi hamleleri arasında yer alan ve dün TBMM Başkanlığı'na sunulan "Bedelli askerlik" tasarısıyla ilgili tartışmalar sürerken, AKİT gazetesinde yayımlanan bir haber tartışmaları başka bir boyuta taşıdı.

AKİT, CHP'nin bedelli askerlik önerisini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurtdışında eğitim gören oğlu için hazırlattığı ve bu hazırlığın parti içinde tartışmalara neden olduğunu yazdı. Ancak AKİT yaptığı hesapta yanıldı. Çünkü, CHP'nin hazırdığı tasarı Kılıçdaroğlu'nun yaş grubunu kapsam dışında bıraktı. Ayrıca iddialara göre, Kılıçdaroğlu, yaş kapsamının genişletilmemesi için de kurmaylarını ayrı ayrı uyardı.

AKİT'in iddialarına göre, tasarının altında yatan amaç şu:

"Kılıçdaroğlu'nun yaklaşan seçimler öncesinde ısrarla bedelli askerlik talebini gündeme getirmesinin arkasında henüz askerliğini yapmayan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nu kurtarma planı var. Plana göre Kılıçdaroğlu, hem 12 Haziran'da yapılacak seçimde bedelli bekleyenlerin oyunu alacak, hem de askerlikten kaçmak için Güney Kore'de doktora eğitimi yapan oğlu Kerem'in askerlik sorununu çözecek. Eğer teklif AK Parti'nin de oy endişesiyle destek vererek geçmesi halinde Kerem, Türkiye'ye gelerek bedelli askerlikten faydalanmak için başvuru yapacak."

KILIÇDAROĞLU MÜDAHALE ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin teklifine, son dakikada oğlu "Kerem Kılıçdaroğlu" müdahalesi yaptığı ortaya çıktı.

Önüne gelen taslak metinde bedelli askerlikten yararlanabilecekler, "1 Ocak 1984 tarihinden önce doğanlar" olarak düzenlenen maddeyi Kılıçdaroğlu, "1 Ocak 1983'ten önce doğanlar" olarak düzeltti. Kurmaylarına da "Kesinlikle yaş genişletilmesi yapılmayacak" talimatı veren Kılıçdaroğlu, teklife müdahalesiyle 1983 doğumlu olan ve halen yurtdışında akademik çalışmasını sürdüren oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nu bedelli askerlik düzenlemesinin dışında bıraktı. Kılıçdaroğlu olası CHP iktidarında da teklifin yaşla ilgili bölümünün revize edilmeyeceği sözünü de verecek.