BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Ermeniler hangi partiden aday olacak?

Meclis'te grubu bulunan 4 siyasi parti de genel seçimlerde Ermeni aday göstermek için harekete geçti

Abone ol

12 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesi siyasi partiler vitrine taşıyacakları isimlere bir de Ermeni aday ekledi. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin Ermeni kökenli adayları seçimde birbirleriyle yarışacak.
 
BDP İstanbul 2. bölgeden Ermeni bir adayı destekleme kararı aldı. Artvin'in bir Ermeni köyünde doğduğunu ve ilkokula başlayıncaya kadar Türkçe bilmediğini söyleyen Şahin, adaylığıyla ilgili İstanbul'daki Ermeni cemaatinden bazı kişilerle görüştüğünü, ancak Ermeni kilisesiyle bir ilişkisinin olmadığını söyledi.

Melkon Karaköse ve Herman Balyan AKP'ye aday adayı olarak başvurdu. Karaköse, Radikal'e iki yıldır AKP üyesi olduğunu belirterek, "Başka partilerden de aday olan arkadaşlarımız da var. Ama cemaatin oyunun bölüneceğini sanmıyorum. Çünkü AK Parti'ye bizim toplumun büyük bir gönül bağı var. Özellikle vakıflar yasasında Ak Parti büyük gayret gösterdi" dedi.

Bir süredir CHP ile görüşen Arev Cebeci ise önümüzdeki günlerde adaylık başvurusunda bulunacak. Cebeci, "Parti yetkilileriyle bazı görüşmelerimiz oldu. Zaten PM yedek üyesiyim. Ermeni toplumunun sıkıntılarını 22 yıldır yaşayan bir kişi olarak iyi biliyorum. Sıkıntıları Meclis'e aktaracağım" dedi.

2007 seçimlerinde MHP'den aday adayı olan Keğam Garabetyan'ın ise yeniden başvuracağı konuşuluyor. Garabetyan daha önce DYP'den de aday olmuştu.