BIST 10.471
DOLAR 32,60
EURO 35,01
ALTIN 2.444,11
HABER /  GÜNCEL

Benzinli araç sahiplerine iyi haber!

Kuzey Afrika'daki isyan ateşinin körüklediği akaryakıt fiyatları isyanın azalmasıyla inişe geçti. İşte yeni rakamlar.

Abone ol

Libya, Mısır ve Cezayir'dek isyanın arttırdığı petrol fiyatları nedeniyle arabasına binmekten korkan hale gelen vatandaşlar bu sabah rahat bir nefes aldılar. Son bir aydır üst üste zam haberleri alan vatandaşların yüzü bu sabah indirimle güldü.

Azalan isyan dalgası ve Japonya'da yaşanan depremle hem petrol fiyatlarının 110 dolar seviyesine inmesi üzerine TÜPRAŞ rafinerileri dün akaryakıta 13 kuruş indirim yaptı.

İndirimle birlikte İstanbul'da 4 lira 16 kuruşa satılan kurşunsuz 95 oktan benzinin fiyatı 4 lira 3 kuruşa indi. Böylece uzun zamandır 4 lira 20 kuruş barajına yaklaşan benzin fiyatı tekrar 4 lira seviyesine inmiş oldu. 4 lira 24 kuruşa satılan kurşunsuz 97 oktan benzinin fiyatı ise 9 kuruş indirimle 4 lira 15 kuruşa geriledi.

MOTORİNDEN HENÜZ SES YOK

Benzinli araç kullananları sevindiren bu haber motorinli araç sahiplerine ise yaramadı. TÜPRAŞ, indirim furyasında motorin fiyatlarına henüz dokunmadı. 4 Mart'ta motorin fiyatlarına 13 kuruşluk zam yapan TÜPRAŞ'ın indirime gidip gitmeyeceği ise belli değil. Yapılan son zammın ardından motorinin litre fiyatı 3.65'e yükselmişti.