BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

CHP'den bir iptal başvurusu daha

CHP yüksek yargı düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Abone ol

CHP, Yargıtay ile Danıştayda daire ve üye sayısını artıran ''Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun''un bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu. Başvuruda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili reddi hakim talebinde de bulunuldu.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzeçebi, başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesine sundu.

İPTAL VE YÜRÜTMENİN DURDURULMASI

CHP, Yargıtay ile Danıştayda daire ve üye sayısını artıran “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun”un bazı hükümlerinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzeçebi, başvuru dilekçesini Anayasa Mahkemesine sundu. Başvuruda, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile ilgili reddi hakim talebinde de bulunuldu.

HAŞİM KILIÇ'A REDDİ HAKİM

CHP’li Akif Hamzaçebi başvurunun ardından gazetecilere açıklama yaptı. Hamzaçebi şunları söyledi: CHP’nin iptal başvurusunu yaptık dilekçemiz başlıca iki konuyu kapsamaktadır. Birincisi reddi hakim başvurusudur. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç en başta hükümet yanlısı mesajlar vermiştir. Bu siyasi içerikli mesajlar açıkça mahkemeyi zan altında bırakmıştır. Mahkeme başkanı ve heyeti mahkemeye gelmesi muhtemel konular hakkın da görüş beyan edemezler. Etmişlerse yargılamaya katılamazlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı tarafsız olmadığını hükümetin görüşünden yana olduğunu ifade etmiştir. Dilekçemizin ikinci grup konuları yargıyı şekillendiren yeni yasaların anayasaya aykırı olduğu yönündedir.