BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  POLİTİKA

Tatlıses vekilliği kazanabilir mi?

AK Parti'li milletvekilleri, sanatçı İbrahim Tatlıses'in milletvekili olma isteğini değerlendirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, TBMM'de gazetecilerin ''Tatlıses bağımsız aday olacakmış'' demesi üzerine, ''Hayırlı uğurlu olsun. Meclis renklenir. Millet seçerse, önümüzdeki dönem milletvekilleri güzel bir ses dinlemiş olur'' dedi. ''AK Parti'ye davet etmeyi düşünüyor musunuz?'' sorusuna karşılık Fırat, ''Şu an öyle bir şey yok. Biz kimseyi davet etmeyiz. Öyle bir adetimiz yok. Milletvekilliği için kimseyi davette bulunmayız. Parti teşkilatımızda çalışan arkadaşlarımız var yeteri kadar... Çalışanların hakkıdır'' diye konuştu

AK Parti Mardin Milletvekili Beşir Hamidi de ''Tatlıses milletvekili olursa Urfalılar yaşar. Bol bol kebap, çiğköfte yerler. Burada yaparsa biz de yeriz tabii...'' dedi.

''HERKES AK PARTİ DİYOR''
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol, gazetecilerin ''Tatlıses milletvekili olursa ne olur?'' sorusuna karşılık, ''Şanlıurfa'da AK Parti'nin hiçbir rakibi olamaz. Mümkün değil. Biraz zor görüyorum. Ben daha yeni Urfa'dan geliyorum. Orada ilçeleri, beldeleri, esnafı dolaştım. Herkes AK Parti diyor'' dedi. 

''Ne yaptıysa tuttu... Şimdi milletvekili olacağım diyor, sizce olur mu?'' sorusuna ise İzol, ''Kısmet tabii... Bu işler kısmet. AK Parti'nin rakibi AK Parti'dir. Türkiye'de olduğu gibi Urfa'da da böyledir'' dedi. İzol, ''Kendisini AK Parti'ye davet eder misiniz?'' sorusuna karşılık konunun partinin yetkili organlarının takdiri olduğunu kaydetti.

''PARTİMİZDEN OLMASINI İSTERİM''
AK Parti Van Milletvekili Cüneyt Karabıyık da ''Sayın Tatlıses Meclise germeli mi?'' sorusuna, herkesin TBMM'ye girme hakkı olduğunu belirterek, ''Siz ister misiniz'' sorusuna, ''Niçin olmasın? Bağımsız başkası olacağına Tatlıses girsin. Sevinirim, alkışlarız. Partimizden olmasını isteriz. Kendisini dinliyorum. Bundan mutluluk duyarız'' diye konuştu.