BIST 10.083
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.434,13
HABER /  GÜNCEL

Avrupa milyonerini arıyor

Avrupa "Euro Millions" piyangosundan 100 milyon avro kazanan, Belçikalı talihlisini arıyor.

Abone ol

Avrupa çapında oynanan "Euro Millions" piyangosundan geçen cuma günü 100 milyon avro kazanan, bileti Belçika'dan aldığı belirlenen talihlinin kimliği merak konusu oldu.

Piyango idaresi, söz konusu bileti alan kişinin henüz başvuru yapmadığını ve kimliğinin belirlenmediğini duyurdu. Belçika'da bugüne kadar piyangodan kazanılan en yüksek miktarın söz konusu olduğu bildirildi.

Bu ülkede, geçen yılın mart ayında bir talihli milli piyango biletiyle 75 milyon avro kazanmıştı. Piyango idaresi yetkilileri, 100 milyon avro kazanan kişinin biletini 20 hafta içinde getirmemesi halinde paranın kuruma kalacağını bildirdi.
Talihli kişinin piyango idaresini telefonla araması, kendisine "gizli bir randevu" verilmesi, psikologlar eşliğinde kurulacak temastan sonra paranın aktarılması öngörülüyor.

"Euro Millions" piyangosundan, daha önce Dolores Mc Namara isimli bir İrlandalı 115 milyon avro kazanmıştı. Belçika'da basın ve bankalar, talihli kişinin kimliğini açıklamasını heyecanla beklerken bu şahısın alacağı paradan günde 5 bin 500 avro faiz elde edebileceği belirtiliyor.