BIST 10.647
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.438,34
HABER /  GÜNCEL

Tatilciler perişan oldu

Otoyolda gişe kuyruğu, perişan etti! Kaynaşlı gişelerinde, araç konvoyu 4 kilometreyi buldu

Abone ol

Çalıştıkları Avrupa ülkelerinden yola çıkarak izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen işçiler ile tatilciler, TEM'deki Kaynaşlı gişelerinde yaklaşık 4 kilometreyi bulan kuyrukta 1 saat beklemek zorunda kaldı.

Yaz döneminde Türkiye'ye gelerek izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen tatilciler, kamyon trafiğinin de eklenmesiyle TEM gişelerinde sıkıntı ile karşılaştı. Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'ndeki TEM Gişeleri'nin Ankara istikametine doğru sabah saatlerinden itibaren uzun araç kuyrukları oluştu. 3 biletli, 1 Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) ve 2 Otomatik Geçiş Sistemi'nin (OGS) açık olduğu gişelerdeki araç konvoyu 4 kilometreyi buldu.

Kuyrukta 1 saati aşkın süre bekleyen ve sıcak hava nedeniyle araçlarının içinde bunalan tatilciler, sürücüyü araçta bırakarak gişelere kadar yürüdü. Kimi tatilciler ise araçlarının kapılarını açarak serinlemeye çalıştı. Adım adım ilerleyen konvoyda yakıt tasarrufu yapmak isteyen bazı sürücüler ise, durdurdukları ve vitesini boşa aldıkları araçlarını iterek ilerlemeye çalıştı.
Her yıl Türkiye'ye geldiklerini ve her gelişlerinde aynı çileyi yaşadıklarını belirten işçiler, saatlerce kuyrukta beklemekten bıktıklarını söyledi.