BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kaçırılan İsrailli iyi

Filistin'de Mahkumlardan Sorumlu Bakan Yardımcısı Ziyad Ebu Ayn, kaçırılan İsrailli hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Ayn, Ramallah'ta düzenlediği basın toplantısında, adı açıklanmayan arabulucuların kendisine, geçen pazar günü Filistinli militanlarca kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'in baskın sırasında yaralandığını, daha sonra tedavi gördüğünü ve durumunun iyi olduğunu söylediğini açıkladı.

Ebu Ayn, Şalit'in üç yerinden yara aldığını ifade ederek, ”Sanırım bunlar şarapnel yaraları” dedi, ancak konuya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Filistin lideri Mahmud Abbas da İsrail askerinin kaçırılmasıyla doğan krizin çözülmesi için gösterilen diplomatik çabaların henüz sonuç vermediğini söyledi.

Abbas'ın bürosundan yapılan açıklamada, Filistin liderinin, bir hafta süren ve Filistin, Arap, Mısır ve uluslararası toplum dahil olmak üzere tüm taraflarla yaptığı ayrıntılı görüşmelerden sonra hala İsrail saldırısının durması ve Filistin halkını daha fazla zarar görmemesi için çaba sarf ettiği ifade edildi.

Açıklamada, gelecek saatlerin kritik, hassas ve önemli olduğu ve Abbas'ın tüm taraflara krize kabul edilebilir bir çözüm bulunması için çalışma çağrısı yaptığı belirtildi.