BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kadın ikinci eşe razı oldu

Konya'da bir kadın, 30 yıldır çocuk veremediği kocasının başka bir kadınla yaşamasına izin verdi.

Abone ol

Konya'da bir kadın, 30 yıldır çocuk sahibi olamadığı için bir türlü mutlu edemediğine inandığı eşinin bir başka kadınla da imam nikayıyla birlikte yaşamasına izin verdi. Bu kadından tüp bebek yöntemiyle üçüz bebek sahibi olan ve bebek için iki kadınla birlikte yaşayan koca tepki gördü. Ali Akkaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 yıl önce eşi Adile Akkaş (44) ile evlendiğini, ancak bir türlü çocuk sahibi olamadıklarını söyledi.

Bugüne kadar çocuk sahibi olabilmek için Türkiye'de gitmedikleri hastane kalmadığını, hatta Danimarka'da bile tedavi olmayı denediklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını dile getiren Akkaş, ''Eşimin yumurtalıklarında sorun varmış. En son çare tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilmekti, o da sonuç vermedi. Yıllarca çocuk sahibi olabilmek için mücadele verdik ama mutlu sona ulaşamadık'' dedi. Tedaviler sonuç vermeyince yaklaşık 1.5 yıl önce eşinin, kendisinden başka bir kadınla imam nikahıyla birlikte yaşamasını istediğini söyleyen Akkaş, şunları kaydetti:

''Eşim, yaşının ilerlediğini artık çocuk sahibi olamayacağını belirterek bana bu teklifi yaptı. Kendisine, ilk önce böyle bir şeyin olamayacağını söyledim. Daha sonra ısrarlarına dayanamadım. Eşim, imam nikahıyla birlikte yaşayarak bebek sahibi olmam için bana Yıldız Gümüş'ü (36) ailesinden istedi. Eşimin kararı doğrultusunda ikinci evliliğimi gerçekleştirdim. Üçümüz aynı evde yaşamaya başladık. Ancak yine çocuk sahibi olamadım. Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu, tüp bebek tedavisi uyguladı ve çok kısa süre sonra Yıldız'ın hamile olduğunu öğrendik. Eşim ve ben sevince boğulduk. Yıldız, 40 gün kadar önce sezaryenle özel bir hastanede 2'si kız, biri erkek üçüz bebek dünyaya getirdi.''

BEBEK SAHİBİ OLMAK İÇİN VARINI YOĞUNU HARCADI

Şu an dünyanın en mutlu insanı olduğunu dile getiren Akkaş, yıllarca çocuk sahibi olabilmek uğruna elinde avcunda ne varsa satarak tedavi için harcadığını söyledi. İmam nikahı ile yaşadığı Yıldız Gümüş'ün tedavi masraflarını da akrabalarından borç alarak karşıladığını anlatan Akkaş, ''Şu an borcumu ödeyebilmiş değilim. Üç çocuğumun geleceği için hayırseverlerin desteğini bekliyorum'' dedi. Üçüz bebeklerinin olmasına en çok kendisinin sevindiğini dile getiren Adile Akkaş ise ''Benim tedavim için eşim çok şey yaptı. Ancak yapılanlar sonuç vermeyince kuma getirilmesini ben istedim. Şu an üç sağlıklı bebek dünyaya geldi. Yıldız'ın resmi nikahı olmadığı için kendisinin de rızasıyla çocukların annesi resmiyette ben görünüyorum'' dedi.

BEBEK İÇİN ÇİFTE EVLİLİĞE TEPKİ

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Konya Şubesi İkinci Başkanı Şule Koca ise bebek sahibi olmak için başka bir kadınla imam nikahıyla birlikte yaşamanın kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi. Böyle bir evliliğin yanlış olduğunu ve sonrasında da yanlışların birbiri ardınca sıralandığını vurgulayan Koca, ''Bu durumda birinci eşten ayrılmalı, ikinci kadına resmi nikah yapılmalı. Çocuklar da kendi annelerinin üzerine kayıtlı olmalı. İleride çocuklar büyüdüklerinde bu durumdan psikolojik anlamda olumsuz etkilenecektir'' dedi. Aile ortamını özleyen birçok çocuğun bulunduğunu vurgulayan Koca, ''Madem bu kadar çok çocuk sahibi olmak istiyorlardı. Yuvadan çocuk alabilirlerdi. Bebek sahibi olmak için bu yol tercih edilmemeliydi'' diye konuştu.

EVLİ OLMAYAN ÇİFTE TÜP BEBEK UYGULAMASI YÖNETMELİĞE AYKIRI

Sağlık Bakanlığının Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Yönetmeliği'nin hasta seçme kriterleri bölümünün ilk maddesine göre, tedavi uygulanacakların evli çift olması gerekiyor. Tüp bebek uygulamasını yapan Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Bilim Dalı Başkanı ve Tüp Bebek Ünitesi sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu ise tedavi uyguladığı kişilerin evli olup olmadığını bilmediğini söyledi. Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de evli olmayanların tüp bebek uygulamasından yararlanamayacağını belirterek, ''Taşıyıcı annelik de mevzuata uygun değil. Yönetmeliğe aykırı bir durum gerçekleşmişse gereği yapılır'' diye konuştu.